,,Олекотяването на учебния материал в различните видове учебници се налага,

...
,,Олекотяването на учебния материал в различните видове учебници се налага,
Коментари Харесай

Янка Такева: Учебният материал трябва да се олекоти, в него има излишно инфо

,,Олекотяването на образователния материал в другите типове учебници се постанова, тъй като има повторения и непотребна информация. Това е неотложно. Работни групи работят за това по какъв начин и по какъв метод да се отстрани ненужното наличие.``

Това разяснява Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

" Синдиката на българските учители повтаря години наред, че би трябвало да бъде изменен методът на образование. Олекотяването на образователния материал е комплициран развой. Образованието е динамичен развой, който би трябвало да бъде постоянно напред в публичните процеси ”, сподели Такева.

По думите ѝ би трябвало да се създадат промени в закона за предучилищното и учебното обучение.

Според историка и преподавател Емил Джасим новото изходно равнище за осмокласниците и спомагателното входно равнище за деветокласниците е доста краткосрочна мярка, която цели да покаже, че там нещо се прави.

" Резултатите на PISA могат да бъдат по-високи, в случай че се промени методиката. Важно е по какъв начин насъбраното познание може да бъде употребявано. Знанията и уменията да бъдат прилагани в живота ”, добави той

По думите му PISA  е интернационално проучване, което изследва функционалната просветеност измежду 15 годишните с друг вид задания.

Според него връзката на министерството с обществото е кошмарна.

" Това с новите стратегии сме го гледали доста пъти в последните 20 години. Когато се трансформират образователните стратегии те би трябвало да бъдат изменени с мисъл, какво желаеме да реализираме.  Учебните стратегии отразяват философията на образованието ”, посочи Джасим.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР