Оле Гунар Солскяер записа в неделя стотния си мач като

...
Оле Гунар Солскяер записа в неделя стотния си мач като
Коментари Харесай

Любопитно: Солскяер е с по-добра статистика от сър Алекс и Клоп в първите си 100 мача

Оле Гунар Солскяер записа в неделя стотния си мач като управител на Манчестър Юнайтед. Норвежецът нямаше мотиви за наслада в него, откакто загуби с 0:1 на " Олд Трафорд " от Арсенал. Веднага по-късно още веднъж се поде тематиката за това дали Солскяер е подобаващият човек за поста и дали действително под негово управление тимът има дълготраен напредък. Отговорът на скептиците, несъмнено, е отрицателен, само че Солскяер може да извади избрана статистика в своя изгода. Според нея някогашният нападател има по-добри резултати, в сравнение с записва именитият сър Алекс Фъргюсън в първите си 100 мача в Манчестър Юнайтед.

Какво сочат данните? Отборът на Солскяер е постигнал 55 победи, 21 равенства и 24 загуби в първите си 100 срещи. По този индикатор той е на трето място във безконечната ранглиста на мениджърите на " алените дяволи ". Пред него са единствено Жозе Моуриньо, който има 62 победи и 15 загуби, и Ърнест Мангнал, който записва 64 триумфа и 13 провали. Резултатите на сър Алекс в първите му 100 мача са: 48 победи, 31 равенства и 21 загуби.

През предишния сезон Солскяер на няколко пъти даде образец с Юрген Клоп, който получи задоволително време, с цел да може да построи своя състав в продължение на няколко сезона, без да реализира огромни триумфи първоначално. Според статистиката германецът има по-лошо достижение в първите си 100 мача отпред на Ливърпул. В тях мърсисайдци са постигнали 50 победи, 29 равенства и 21 загуби. Головата разлика е близка - 181:100 за Юнайтед против 182:108 за Ливърпул.

Големият въпрос е дали Солскяер е съумял да убеди управлението на Юнайтед в своя план по този метод, по който явно съумя да го направи Клоп? И има ли задоволително знаци, които да приказват красноречиво за това, че тимът Манчестър Юнайтед в действителност се развива при норвежеца?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР