Оле Гунар Солскяер отличи вратаря Давид Де Хеа и голмайстора

...
Оле Гунар Солскяер отличи вратаря Давид Де Хеа и голмайстора
Коментари Харесай

Оле: Не беше хубав мач за гледане, но се радвам за победата

Оле Гунар Солскяер отличи вратаря Давид Де Хеа и голмайстора Мейсън Грийнууд за успеха на Манчестър Юнайтед с 1:0 против Уулвърхамптън в мач от третия кръг на британското състезание по футбол. Мениджърът призна, че тимът не е бил съвършен в по-голямата част от мача, само че победа на толкоз негостоприемно място като "Молиню " постоянно има сладостен усет.

"Доволен съм от резултата, само че и двата тима можеха да завоюват този мач. Бяха ни натиснали за известно време, само че мисля, че като цяло притежанието бе на наша страна. Хубаво е, че в края показахме нашата си игра, макар че мачът не бе изключително прекрасен за гледане ", сподели Солскяер след края.

“Може би Уулвс имаха малко повече положения от нас. Не бяхме изключително изобретателни, само че пък имаме отличен вратар. Давид се показа доста добре и изигра мача с доста сила. Той направи второто избавяне (срещу Ромен Саис) с отлична реакция. Мейсън също сподели какъв брой специфичен футболист е и какъв брой значим може да бъде за Юнайтед и Англия. Момчето желае да играе за националния тим и съм приказвал за това с Гарет Сутгейт. Засега обаче е по-важно той да се концентрира върху тренировките и съм сигурен, че рано или късно ще се завърне в отбора”, продължи норвежецът.

Юнайтед завоюва с спорен гол в последните десетина минути, когато съдията остави играта да продължи след конфликт сред Пол Погба и Рубен Невеш. Така топката стигна до Грийнууд, който не се тормози от ръкомахащите играчи на домакините и се разписа за крайното 1:0. "Тази седмица това проработи в наша изгода. В предишния мач против Саутхамптън ние получихме подобен гол и ни бе обяснено, че съдиите не са желали да накъсват играта. Днес (в неделя) направиха същото и аз считам, че Погба не извърши нарушаване против Невеш ", продължи мениджърът на "червените дяволи ".

“И преди съм казвал, че не трябва да трансформираме футбола в баскетбол, както бе през предходната година. Тогава падне ли някой, незабавно се свиреше нарушаване. Трябва обаче да внимаваме да не го обърнем и на ръгби, би трябвало да се грижим за футболистите. В първите три седмици съдийството е положително. Аз виждам "Мача на деня " (обзорно предаване на ВВС), а вие гледате някои дуели напълно. Личи си и в двата случая, че на съдиите им е предложено да не накъсват играта. Когато някое решение е против теб, е обикновено малко да се изнервиш, само че по-късно продължаваш напред. Когато е в твоя изгода, ти си благополучен и не ти се приказва доста за ситуацията”, сподели още Солскяер.

Уикендът приключи с победа за Юнайтед, само че той стартира с още по-голяма такава на траснферния пазар. Клубът притегли Кристиано Роналдо от Ювентус и медиите в страната незабавно започнаха полемика по отношение на позицията на португалеца в офанзивата. "Кристиано е приключен футболист. Той е играл отдясно, отляво и в центъра на офанзивата, където съгласно мен ще бъде най-ценен за Юнайтед. Сигурен съм в това. Ще има обстановки, в които сме с двама или трима в офанзива, само че аз несъмнено желая Кристиано в наказателното поле. Искам да вкарва голове ", изясни норвежецът.

“Винаги сме следили Кристиано и постоянно сме имали интерес към него. Не вярвахме, че той ще напусне Ювентус през този сезон, само че ни се откри опция и я използвахме. Всеки почитател и чиновник на Юнайтед искаше този трансфер да се реализира и доста хора изиграха значима роля за това. Най-важното е, че Кристиано е тук и искаше да е тук”, добави някогашният нападател на “червените дяволи”.

През този сезон Юнайтед се укрепи в офанзива с Роналдо и Джейдън Санчо, което ще изяде доста от игровите минути за други футболисти. Медиите в Англия спекулират, че от това най-вече ще пострада Даниел Джеймс, който най-вероятно ще бъде преотстъпен или продаден.

"Не ми се разискват съответни имена, само че има интерес към наши играчи. Разбира се, че прехвърлянето на Кристиано може да понижи игровото време за някои от момчетата. Дан обаче за момента е футболист на Манчестър Юнайтед ", безапелационен бе Солскяер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР