Олд Трафорд отново е арена на славни европейски вечери, а

...
Олд Трафорд отново е арена на славни европейски вечери, а
Коментари Харесай

Господин победен гол: как Роналдо запали искрата на "Олд Трафорд"

Олд Трафорд " още веднъж е сцена на славни европейски вечери, а в светлината на прожекторите отново е Кристиано Роналдо ".

С това изречение коментаторът на английската телевизия BT Sport закри дуела сред " Манчестър юнайтед " и " Виляреал " в Шампионската лига. В сряда вечер " алените дяволи " с надвит гол на Кристиано Роналдо в добавеното време.

Представянето на португалеца още веднъж стана обект на доста мнения. Специалистите се сплотиха към мнението, че 36-годишният нападател е бил с главен принос и генерално преобразява тима, носейки нова сила. За Роналдо това беше четвърти мач от всичките му пет през сезона, в които остава на терена от самото начало. Единствено с " Йънг бойс " португалецът беше заменен в 72-ата минута, а тогава отборът претърпя поврат.

" Такива неща се случват на " Олд Трафорд " и са се случвали постоянно в предишното. Щастливи сме от триумфа, публиката ни оказа помощ доста. Когато имаш Кристиано на терена, постоянно имаш късмет за победа ", сподели след срещата мениджърът Оле Гунар Солскяр.

Viva Роналдо

Това скандиране огласи трибуните на " Олд Трафорд ", където участваха 73 хиляди души. Това подсети и за славните времена на " алените дяволи ", както и на самия Роналдо.

За да бъде още по-емоционален моментът, на трибуните беше и именитият управител на отбора сър Алекс Фъргюсън.

" Играчите от международна класа вършат тъкмо това - излизат на сцената във значимите моменти. Когато се нуждаеш от нещо особено е разумно то да пристигна от Роналдо. Със сигурност до този миг в 95-ата минута Роналдо не беше толкоз видим, само че това надали има значение, когато вкарва победния гол ", сподели някогашният състезател на " алените дяволи " Клинтън Морисън.

 Господин надвит гол: по какъв начин Роналдо възпламени искрата на
© Reuters

Бившият съотборник на Роналдо Майкъл Оуен добави, че португалецът е съумял да болести всички в съблекалнята със своята неотстъпчивост.

" Роналдо е извънредно убеден, даже и един мач да не върви идеално, той рядко губи централизация. Мисля, че съумя да накара всички да са на същата вълна, поради ги и възпламени искрата на " Олд Трафорд ". Този гол против " Виляреал " може да има голямо значение ", разяснява Оуен.

Той напомни, че в първия си мач във Висшата лига португалецът.

Нощта на върховете за индивида на значимите голове

Двубоят с " Виляреал " беше доста значим за " Юнайтед ", с цел да се компенсира несполучливото начало в Шампионската лига, само че се оказа и рекорден за Роналдо. Португалецът изигра своята 178-а среща в шампионата, с което изпревари легендата на " Реал " (Мадрид) Икер Касияс (177).

От настоящите играчи най-близо зад Роналдо е Лионел Меси със 151 (дели трето място с Шави).

" Затова се върнах. Този клуб ми липсваше доста. Имам история с него и желая да го създадем още веднъж. Искам да благодаря на всички почитатели, освен поради мен, а поради това, че оказват помощ на целия тим, което е доста значимо, изключително през този сезон ", сподели Роналдо след дуела.

Победният гол на Роналдо беше и негов трети в Шампионската лига след 90-ата минута. По този индикатор португалецът дели първата позиция със Серхио Агуеро, като никой различен състезател няма повече.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР