ОЛАФ препоръчва България да върне общо 11.7 млн. евро на

...
ОЛАФ препоръчва България да върне общо 11.7 млн. евро на
Коментари Харесай

България връща близо 12 милиона евросредства

ОЛАФ предлага България да върне общо 11.7 млн. евро на Европейски Съюз за планове за отнасяне на отпадни води в границите на следствие на няколко случая в Общността, свързани с водна инфраструктура и планове за модернизиране на третирането на отпадни води.

Единият случай се отнася за въвеждането в употреба на локален план в България, за който е станало ясно, че е завършен през 2012-та година, само че в никакъв случай не е почнал да работи. Той е трябвало да пречиства и отстранява заразни субстанции от отпадните води, които съставляват риск за публичното здраве и околната среда. ОЛАФ предлага България да върне по този план 4.8 млн. евро.

Във втория случай след сигнал ОЛАФ е разследвал 5 огромни строителни плана и контракт за контрол. По време на следствието е станало ясно, че са подадени подправени документи при възлагането и по този начин се е стигнало до тяхното утвърждение. По този случай се предлага в бюджета на Европейски Съюз да бъдат върнати 6.9 млн евро и да стартира правосъдно следствие, съобщи БНР.

Останалите случаи са в Румъния и Унгария.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР