ОЛАФ иска България да върне 11,7 млн. евро, съобщава БНР.

...
ОЛАФ иска България да върне 11,7 млн. евро, съобщава БНР.
Коментари Харесай

ОЛАФ иска България да върне 11,7 млн. евро

ОЛАФ желае България да върне 11,7 млн. евро, оповестява БНР. Европейската работа за битка с измамите е разкрила нарушавания при потреблението на европейски средства по планове, свързани с водната инфраструктура и третирането на отпадните води.

Става дума за разследване на няколко случая в Общността. Единият се отнася за въвеждането в употреба на локален план в България, за който е станало ясно, че е завършен през 2012 година, само че в никакъв случай не е почнал да работи. Той е трябвало да пречиства и отстранява заразни субстанции от отпадните води, които съставляват риск за публичното здраве и околната среда. ОЛАФ предлага България да върне по този план 4.8 млн. евро.

Във втория случай, след сигнал, ОЛАФ е разследвал пет големи строителни плана и контракт за контрол. По време на следствието е станало ясно, че са подадени подправени документи при възлагането и по този начин се е стигнало до тяхното утвърждение. По този случай се предлага в бюджета на Европейски Съюз да бъдат върнати 6.9 млн. евро и да стартира правосъдно следствие.

Останалите случаи са в Румъния и Унгария.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР