Окзава се, че сиропът от арония е особено полезен за

...
Окзава се, че сиропът от арония е особено полезен за
Коментари Харесай

Ето защо бабите винаги си правят сироп от арония

Окзава се, че сиропът от арония е изключително потребен за тялото. Той спомага за подсилване и филтриране на организма.

Аронията прилича боровинката. В нея се съдържат огромни количества витамини А, С, Е, В комплекс и има антиоксидантно деяние. Съдържанието на голям брой потребни субстанции и минерали в аронията, спомага укрепването на тялото и подсилването на имунната система.

Препоръчва се пиенето на 1 чаша преди хранене заран. В случай, че боледувате, пиенето на арония би трябвало да става на няколко пъти денем. Децата не би трябвало да пият повече от половин чаша на ден.

Сока може да бъде подготвен без каквито и да било добавки, в това число и без вода. Достатъчно е да имате сокоизтисквачка. Полученият со би трябвало да бъде съхранен на студено и мрачно място, за не се скапе.

Освен във тип на сок, аронията може да бъде замразена. Плодовете се размразяват преди да се употребяват. Има една детайлност, касаеща този тип консумация. Веднъж размразени, плодовете не би трябвало още веднъж да се вкарват във фризера.

Как да приготвим сироп от арония

·         Плодове от арония – 2 кг

·         Вода – 1 л
 Сокове от арония и нар потискат COVID-19 в първите дни на заразяване Сокове от арония и нар потискат COVID-19 в първите дни на заразяване
Група учени от Института по молекулярна вирусология към Медицинския център на Университета в Улм оповестиха за откриването на натурален п...

·         Захар  - 800 гр

·         Сокът на 1 лимон

Начин на подготвяне:

Изсипете захарта във водата и сложете съда на котлона. След като водата стартира да ври, прибавете аронията. Нужно е сместа да се бърка регулярно до момента в който не стартира да кипи. Няколко минути след завирането, преместете съда от огъня, с цел да се охлади сместа.

След това би трябвало да прецедите и да сложите още веднъж на котлона получената течност. Изчакайте още веднъж да заври и прибавете изцедения лимонен сок.
 Българската арония с впечатляваща известност в Япония Българската арония с впечатляваща известност в Япония
Нова идея за хранене на болните и лекуване посредством функционални храни основават в пловдивските болнци " Медлайн " и " Централ хоспитал ", с...

Полученият сок се налива в стъклени бутилки и  се затваря. Оставя се на мрачно и студено място. При консумация можете да разреждате с вода.

Плодовете, останали след прецеждането, можете да употребявате за изработката на сладко от арония. Сладкото можете да извършите по към този момент известните предписания за сладко от ягоди, малини, вишни и други

Как да консумираме сока от арония

Както към този момент споменахме в по-горните редове, не би трябвало да се прекалява с количеството сок денем. Допустимото количество за ден сок от арония е не повече от 300 мл. Експертите споделят, че се предлага пиенето на до 3 ракиени чаши дневно от студено пресована, чиста арония. Това е метод на консумация за хора, които сега са заболели. За здрави хора рекомендацията е да се приема единствено 1 чаша заран преди хранене. Аронията има най-хубаво влияние върху организма, когато се пие на гладно.

Всичко казано досега удостоверява уместността да се запасим с задоволително количество сок и да пием всекидневно от него.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР