Окуражени сме от резултатите от първото полугодие и постигнахме още

...
Окуражени сме от резултатите от първото полугодие и постигнахме още
Коментари Харесай

Първото полугодие зарадва Nestle с много позитивни резултати

" Окуражени сме от резултатите от първото полугодие и постигнахме още по-голям прогрес към реализиране на финансовите ни цели за 2020 година Дисциплинираното осъществяване и бързите нововъведения способстваха за възстановяване на органичния растеж и рентабилността ". Това съобщи основният изпълнителен шеф на Nestle Марк Шнайдер.
" Много фактори способстват за растежа ни като измежду тях най-големият пазар - Съединените Американски Щати, бележи изключително положителни резултати. В категориите ни увеличението на вложенията в нашите марки и в нововъведения явно се отплаща, което е отразено в възходящия интерес при храните за домашни любимци PetCare и връщането към междинен едноцифрен растеж при кафето. Пускането на марката Starbucks до тук е голям триумф и планираме още по-голямо географско разпространяване и нововъведения на продуктите, с цел да можем да се възползваме оптимално от тази неповторима опция. Активното ръководство на портфолиото ще продължи да изостря нашия стратегически фокус и да нарежда сдружението в атрактивни действия с висок растеж. Нашият модел за основаване на стойност дава предстоящите резултати и ще спомогне за един непрекъснат растеж на облагата ", добави Шнайдер.
Обобщени данни
- Органичен растеж от 3,6%, с продължаващ мощен действителен вътрешен растеж (RIG) от 2,6% и растеж в цените от 1%. Увеличаването на растежа е водено от Съединените американски щати и Бразилия.
- Общите регистрирани продажби се усилват с 3,5% до 45,5 милиарда швейцарски франка (първо полугодие на 2018 година: 43,9 милиарда швейцарски франка). Нетните придобивания имат позитивен резултат от 1,1%, а валутните курсове понижават продажбите с 1,2%.
- Маржът на главната оперативната облага от съществена комерсиална активност (UTOP) доближава 17,1%, със 100 базисни пункта нагоре. Маржът на оперативната облага от комерсиална активност (TOP) се покачва с 90 базисни пункта до 15,5%.
- Основният приход на акция се усилва с 15,7% в непрекъсната валута и с 14,6% на отчетна база до 2,13 швейцарски франка. Печалбата на акция понижава с 12,3% до 1,68 швейцарски франка на отчетна база, защото през миналата година се облагодетелства от продажбата на бизнеса с шоколадови артикули в Съединени американски щати.
- Свободният паричен поток се усилва с 40,4% до 4,1 милиарда швейцарски франка.
- Управлението на портфолиото е напълно съгласно упованията. Очаква се продажбата на Nestlé Skin Health да бъде завършена през втората половина на 2019 година на контрактувана цена в размер на 10,2 милиарда швейцарски франка. Стратегическият обзор на бизнес Herta продължава и се чака да завърши в края на 2019 година
- Очакванията за цялата 2019 година са доказани. Предвижда се органически растеж на продажбите към 3,5% и марж на оперативната облага от съществена комерсиална активност на или над 17,5%. Очаква се нарастване на главната облага на акция в непрекъсната валута и на финансовата успеваемост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР