Окупаторите планират да взривят дигата на ВЕЦ Каховка, за да

...
Окупаторите планират да взривят дигата на ВЕЦ Каховка, за да
Коментари Харесай

Руснаците имат брутален план за Украйна

„ Окупаторите възнамеряват да взривят дигата на Водноелектрическа централа " Каховка ", с цел да обвинят украинците за това ” - това споделя в отчета си Институтът за проучване на войната (ISW).

Русия основава осведомителни условия, с цел да оправдае плануваните отстъпления на съветската войска от територията на Херсонска област. Също по този начин приготвя осведомително поле за офанзива против Каховската дига под непознато знаме. До това умозаключение стигнаха специалистите от Института за проучване на войната. ISW се базира на обществените изказвания на командира на съветските войски в Украйна Суровикин за " тежки решения " във връзка с Херсон и колаборанта Салдо, който разгласи евакуация в очакване на офанзивата на въоръжените сили на Украйна.

" Изявленията на Суровикин и Салдо са опит да се основат осведомителни условия за цялостното оттегляне на Русия оттатък Днепър, което ще значи предаването на град Херсон и други значими територии от района на напредващите украински войски. " Те също по този начин означават, че съветските управляващи възнамеряват да взривят Каховската водоелектрическа централа и да обвинят ВСУ за това, вярвайки, че пробивът би могъл да прикрие тяхното отстъплението от десния бряг на Днепър.

Източник: ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР