Окултният философ, ясновидец, писател и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за значението

...
Окултният философ, ясновидец, писател и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за значението
Коментари Харесай

ВЕЗНИ ♠ Любимци на щастието, често подхвърлени на неговия каприз

Окултният мъдрец, ясновидец, публицист и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за смисъла на зодиакалния знак от духовно и астрологично становище

(Venus with the signs of Libra and Taurus, XVI century, FACCHETTI, PIETRO)

Съзвездието КЪПОНИ (ВЕЗНИ, Libra) се смята дневен дом на Венера. Който се роди под тоя знак, обладава надарена природа, развъртян разум и възвишени желания. Влиянието на зодията стартира от 24 септември и трае до 29 октомври. Без да се гледа на горните блестящи качества, тия, що се раждат под зодията. рядко си пробиват път като на практика деятели и повече избират да разискват на доктрина своите превъзходни хрумвания, в сравнение с да ги ползват делом в живота. Първото усещане действува на тях прекомерно мощно и те за дълго не могат да се отделят от неговата власт. Недоверчиви към себе си, като не разчитат на своите сили, тия люде изпущат доста условия в своя живот, и, в случай че на пъти им се удаде опция да доближат положително публично състояние, благосъстояние или популярност, това става основно посредством помощта на обкръжаващите ги, а не на тяхната персонална активност, заслуга или старателност. Донякъде те са любимци на щастието, въпреки постоянно подхвърлени на неговия каприз. Така сред 33-а и 35-а година неочаквана смяна може да бъде породена от някоя катастрофа; следователно, обаче, както въобще във всички постигащи ги акцидент, виновниците са те самите. Причината на тяхната акцидент се заключава в отсъствието на сила, на слаба воля, немощна да заповядва на пристрастеностите. Чувствеността е прекалено много развита в тоя вид хора и античните окултисти забелязвали, че те нормално ставали жертва на своите бурни усеща. Понеже „ Къпоните “ са втория знак на Въздушния Триъгълник (тоя Триъгълник сформира съзвездието на Близнаци, Къпони и Водолей) и символизират правдивост, равновесието и обладанието те демонстрират тлеещи качества, които при подобаващ процес ще докарат прелестни резултати. Като се вземе пред очи, че Триъгълника на Въздуха се ръководи от Сатурн и Меркурий, може заслужено да се заключи, че при удобно състояние на тия две светила роденият има шансове да разчита на триумф във всяка работа.

От изкуствата богато може да бъде застъпена музиката, изключително религиозната. Съзвездията на Лъва, Къпоните, Овена, Стрелеца и Скорпиона демонстрират положително здраве и предвещават нескончаем живот. Който се роди под въздействието на „ Къпони “ ще страда на остарели години от бъбречна болест, от частична устойчивост на ръцете и краката. Що се отнася до работата, до избиране какво - годе практично занимание, преданието предлага да се залови такава работа, където водата се явява мотор. Тогава щастливият изход на предприятието е изцяло обезпечен. Съзвездието на Къпони подарява хубост, висок растеж, тъмни коси и сини или тъмносиви очи. Брилянтът сформира вълшебен знак (белег) на родения под тая зодия кален сегмент (отрез). Темпераментът бива нервно злобен за северните от нас страни и сангвинично злобен за южните. Влиянието на Къпони върху индивида съгласно трите области на естеството (физическа, духовна и божествена) е следното:

На физическата област се отразява в тъмнорусите коси, сините очи, бялото лице, съвсем хармонични форми, междинен ръст;

На духовната област - характер добър и общителен, усеща горди и благородни;

На божествената област - равновесие на външните усещания и интуицията, истина по повод себеподобните, и като сетнина на това, предусещане и разбиране духом нещата.

През тая зодия (24 септември ~ 22 октомври) най-добре може да се завоюва вярата, тъй като духовете носещи тая добродетел през това време изобилстват; от другите добродетели, към чието обладаване би трябвало да се стреми всеки нравствен човек, любовта се печели през тая зодия най-мъчно.

В духовно отношение има две рискове, за които окото на духознаеца е належащо да бъде будно: 1) да се приказват доста и непотребни думи и 2) да се сърди неоснователно и несвоевременно човек. Срещу първата да се сложи мълчанието като добродетел на вечността, а против втората заплаха да се опълчи духовното усърдие, самообладание и попросване помощ от Горе.

Под въздействието на Къпони са още растенията; Lepidium savitum, бялата роза, лозата, теменугата, захарната тръстика и лимоново дърво; животните: магарето и гъската; камъните: брилянтът, белият мрамор, шпатът и всички бели кварцове.

По своето състояние на небето Къпоните биват южни, западни и есенни, по своите елементни качества те са въздушни, сангвинични, топли и влажни, преносими и докарващи наслада (в плодовете, гроздето, захарта и пр.). Характерите под тая зодия имат основно мъжка отсенка, рязкост и колебливост.

...

Първа десетица на Луната.

Трае от 24 септември до 3 октомври в това число. Духът настойник е Serucuth. Тая десетица (деканада) подарява на родения обич към всичко прелестно, съчувствие към близък, на който ще бъде бранител през целия си живот, а по този начин неизмеримо живо въображение. 22 септември за родения демонстрира разгорещеност в характера, която може да докара неприятни последствия: за духовния човек (роден или нероден под тая зодия). 22 септември е неприятно число. 23 септември - религиозност за родения; за работа въобще неприятно число. Роденият в тоя ден на зодията ще има огромен триумф в научното занятие. 26 септември - за родения податливост към селски живот. Несполука, доста неприятности. 27 септември - опасност да пострада от огън или огнестрелно оръжие. За работа неподходящ ден, въпреки че другояче цифрата 27 е добро- 28 септември - голяма тъга в живота, само че след нея благополучие ще заличи следите й. За работа междинен. Добър ден за молитва. 29 септември - опасност да падне от доста високо място. Страстен характер. За работа с приблизително въздействие. 30 септември - загуба на обичано лице. Самотия. 1 октомври - опасност от насилствена гибел. Добър ден за персонална молитва, за ближните нам и покойници 2 октомври - малко наслади в живота. Будни пристрастености. Катастрофи. 3 октомври - хитрост за родения тоя ден. Скръбно детство. Скарване с бащата.

...

Втора десетица на Сатурн.

Тя държи от 4 октомври до 13 октомври в това число. Втората десетица се намира под въздействието на Сатурн, планета на която няма индивиди в плът, само че духове, които изпращат следните способности на земните поданици, родени под тая зодия: дарба към науките, податливост към усамотение, разтревожен размирен темперамент, непрекъснато дирещ промени. Хората от тоя вид страдат от мъчителни съмнения; тях ги изтезава всеки път съвсем незадоволството, те непрекъснато нещо търсят, жадуват, втурват се жадно към някое малотрайно международно предпочитание. Обичат черния цвят на облеклата, избират блатисти, тъжни места за живеене; тия люде залитат за припирни, несъгласия и крайности. В убежденията си поддържат атеизма или суеверията, в музиката се отдават на сериозен контрапункт. (Вагнер, Паганини и др.) Ако в мрачните минути на техния живот биха могли най-малко малко да надминат себе си, те биха имали сигурен триумф. Щастието като че ги покровителствува, само че те не умеят да го търсят и доста пъти сами бягат от него. Покровител дух на тая десетица е Атерехинис (Aterechinis).

4 октомври за родения подарява разтревожен темперамент, постоянно скъсване от неудобен боязън и, дружно с това, ужасно равнодушие и леност. 4 число е положително за персонална молитва, за покойниците и за ближните. 5 октомври - нещастен семееен живот. За работа - със приблизително въздействие. 6 октомври - сценичен гений, прелест обич към музиката, 7 октомври - лекомислие, своенравие. Ден добър за молитва, 8 октомври - страст към пътешестване, усърдие, самообладание. За работа междинен. 9 октомври - загуба на състояние; огромни неприятности. Съмнение 10 октомври - щастие в фамилния живот. Богатство. Ден добър за молитва. 11 октомври - успех в предприятията. За работа среди удобен. 12 октомври -склонност към затворнически живот. Успех във всичко досежно религията. 13 октомври - несполуки, иещастия. За работа междинен. 

...

Трета десетица на Юпитер.

Тая десетица трае от 14 октомври до 23 в това число. Духът настойник тук е Arpien. Без да се гледа на това, че тука се е струпало благотворното въздействие на две планети (Венера и Юпитер), участта на родения под тая трета десетица на Къпони е по-малко удобна от участта на предходните две десетици. Страст към удоволствията е мощно развита. Отсъствието на сила и женоподобният темперамент вършат индивида изнемощял, мързелив и всецяло плебей на инстинктите. В женския хороскоп сходно състояние предсказва тв. красива осанка, огромна добрина, обич към бленуване и трагичен фамилен живот. 14 октомври демонстрира за родения несполуки, несгоди. Ден за молитва и положителни мисли добър. 15 октомври - катастрофа, която ще промени на положително живота. Ден също добър за молитва. 16 октомври - способност към естествените науки, към медицината. Ден със злотворно въздействие, въпреки 16 число да не е неприятно. 17 октомври - надменност и надменност, водещи към огромни неточности. За работа приблизително въздействие. 18 октомври - пустославие; физическа красота; непредвидени приятни изненади. Ден с благотворно въздействие. 19 октомври - много врагове, успешен изход от битката. Доста мощна воля. Много удобен ден за работа. 20 октомври - добрина, съчувствие към участта на бедния и злополучен близък. Ден добър за позитивно дейни мисли. 21 октомври - слаба воля, тежьк и сложен живот. Ден на злотворно влияние. 22 октомври - склонност към мистицизма; слаба воля. За работа междинен. 23 октомври подарява заплаха от насилствена гибел.

Избрано от: „ 12-те астрологични знака ”, Александър К. Кръстников, Духовна асоциация за окултни изкуства
Изображение: Venus with the signs of Libra and Taurus, XVI century, FACCHETTI, PIETRO, (COPY AFTER RAPHAEL (RAFFAELLO SANZIO)), museodelprado.es

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР