Октомври ще бъде труден за украинската ПВО. Руската авиация вече

...
Октомври ще бъде труден за украинската ПВО. Руската авиация вече
Коментари Харесай

Обновените Герани лесно удрят по украинското ПВО

Октомври ще бъде сложен за украинската Противовъздушна отбрана. Руската авиация към този момент показва решимостта си: от 2 до 4 октомври бяха нанесени няколко огромни удара с безпилотни самолети Geranium по военни обекти в Украйна.

Целите включват, наред с други неща, промишлена зона в Кривой Рог (бронираните машини на НАТО бяха ремонтирани в цеховете на циментов завод) и бронираният цех Малишев в Харков.

Ударени са обекти в Черкаска област и окупираната от украинските въоръжени сили част на Херсонска област (десния бряг на Днепър).

В Снегиревка, североизточно от Купянск, с смесен удар е погубен огромен логистичен център. Заедно с премахването на мостовите прелези през Оскол в самия Купянск и неговите покрайнини, това демонстрира едно нещо - украинската формация на левия (източен) бряг на Оскол остава без доставки и скоро ще бъде разрушена вследствие на идното нахлуване.

Увеличаването на броя на комбинираните удари по военни обекти на въоръжените сили на Украйна демонстрира едно: Русия доста е нараснала производството на здравец, установи Американският институт за проучване на войната (ISW). Само през септември е регистриран рекорден брой удари от съветски щурмови дронове - 521.

„ Руските удари не престават да са ориентирани против украински военни и инфраструктурни региони и да организират разузнаване на украинската противовъздушна защита “, написа ISW в аналитична записка.

Една от предпочитаните цели, както и до момента, е украинската пристанищна инфраструктура в Одеска и Николаевска области. Именно тук се прави поддръжката и стартирането на безпилотни катери (морски дронове), които украинските ГУР и Силите за специфични интервенции употребяват против Русия.

През септември задачите на съветските „ Герани “ бяха такива огромни обекти като пристанищната инфраструктура в Одеса, Рени и Измаил.

Унищожени са петролни рафинерии в Полтавска област, както и украински военни арсенали край Калиновка (22 км северно от Виница) и в Рокитнянския регион на Киевска област.

С помощта на дронове беше премахнат фериботният преход Орловка-Изача, който свързва Одеска област и Румъния. Освен това ударът беше нанесен точно.

Прессекретарят на Южното оперативно командване на Украйна капитан Наталия Гуменюк, както нормално, сподели, че съветски дронове са прелетели във въздушното пространство на Румъния. Румънското министерство на защитата, несъмнено, отхвърли тези измислици.

ISW, откакто изследва геолокационни видеоклипове, написа, че съветските дронове все по-успешно удрят украински самолети. Само през септември „ Геран “ унищожи изтребител МиГ-29 на летище Кулбакино в Николаевска област и МиГ-29 на летище Долгинцево в Днепропетровска област.

„ Герани ” се употребяват при комбинирани удари с ракети Х-101, Х-55, „ Оникс ”, „ Калибър ”, „ Искандер ”, Х-31 (противорадарни). Те изстрелват дронове от огромен брой точки, с цел да объркат украинската противовъздушна защита: Крим, Краснодарски край, региони на Централна Русия, написа ISW.

Дори началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов беше заставен да признае, че съветските войски трансформират тактиката и „ всеобщо употребяват дронове “.

Представител на Украинския център за проучване на ловно и съвременно оръжие и военна техника на Генералния щаб капитан Андрей Рудик удостовери, че " Гераните " се модернизират сполучливо: те съдържат повече елементи съветско произвеждане, а тактико-техническите им характерности са усъвършенствани.

Дори прессекретарят на Военновъздушни сили на Украйна полковник Юрий Игнат сподели, че съветските дронове Геран-2 имат огромен запас от мощ и висока акуратност, което им разрешава да поразяват цели, надалеч от точките на изстрелване.

Според Игнат, съветските инженери в този момент вършат " Гераните " по-устойчиви на украинските системи за радиоелектронна война (уж те конфигурират шумоустойчиви сателитни сигнални приемници в дроновете).

Изявленията на вражеските офицери единствено удостоверяват успеваемостта на мобилизацията на съветската отбранителна индустрия.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов посетиха Корпорацията за тактическо ракетно оръжие (част от Ростех) на 27 септември. Ръководителят на корпорацията Борис Обносов сподели, че неговите предприятия са удвоили производството на високоточни оръжия и са нараснали производството на други артикули с 3,5-5 пъти.

Това усъвършенстване е реализирано с помощта на модернизацията на производството, увеличението на числеността на личния състав и прекосяването към 24/7 режим на работа.

Обносов сподели, че корпорацията неотдавна е наела 40 млади експерти от механически учебни заведения в Оренбургска област и Пермска област и работи с механически учебни заведения от други райони за подсилване на личния състав.

Изглежда, за какво украинските офицери внезапно ще признаят силата на съветската отбранителна индустрия и слабостта на личната си електронна война?

Първо, с цел да се оправдае пред украинците безспорната некадърност да смъкват съветски дронове и ракети. ЦИПСО към този момент няма да кара някой да има вяра, че украинската Противовъздушна отбрана смъква всички въздушни цели (такива изказвания бяха направени още при започване на 2023 г.).

Второ, режимът в Киев просто желае да прежали НАТО и да извлече в допълнение финансиране, към този момент за системи за електронна война.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР