Октомври ни е приготвил типично есенно време, но в добрия

...
Октомври ни е приготвил типично есенно време, но в добрия
Коментари Харесай

Спокойна есен в следващите дни

Октомври ни е приготвил типично есенно време, само че в положителния смисъл на думата. В идващите най-малко седем, а може и 10 дни, времето над страната ще е умерено, с раздрана облачнст до слънчево и температури, които ще са сред 15 и 20 градуса, а в вероятност и малко по-високи.

Всичко това се дължи на огромен антициклон, който се разполага над целия европейски континент и основно над неговата източна част. Това е рецепта за хубаво време.

До края на седмицата температурите над страната постепенно ще се покачват, като в следобедните часове ще бъдат сред 15 и 20 градуса. Към края на седмицата и при започване на идната те евентуално ще се покачат още малко и към този момент ще са от 20 до 25 градуса.

Този интервал на умерено време, съгласно синоптичните модели може да продължи до 13 - 15 октомври, а това е добра вест.

С тези предстоящи температури ще отложим настъпването на отоплителния сезон и ще изразходваме по-малко сила за отопление на жилищата си, защото времето се обрисува меко и умерено.

В утринните часове, в следващате два дни, ще е по-хладно, по високите полета с температури до 3 -4 градуса, само че и минималнтие, както и оптималните температури последователно ще се покачват. При подобен вид антициклонално време е допустимо да имаи утринни мъгли.

В края на интервала, след 14 октомври, синоптичните модели демонстрират вероятно развиване на средиземноморски циклон, само че това е единствено далечна вероятност.

Към днешна дата нещата наподобяват спокойни и без основни превалявания, със относително високи дневни температури.

Дано това време се задържи по-дълго, с цел да отложим настъпването на по-стедуното време, колкото е допустимо по-късно през месеца, а за какво не и чак за месец ноември.

Но природата си има свои проекти, които неведнъж не съответстват с нашите стремежи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР