Октомври е световният месец за борба с рака на гърдата

...
Октомври е световният месец за борба с рака на гърдата
Коментари Харесай

Симптомите на рака на гърдата, които не бива да подминаваме

Октомври е международният месец за битка с рака на гърдата и още веднъж получаваме значимото увещание за годишните профилактични прегледи при мамолог, които безусловно могат да ни спасят живота. Защото ракът е лечим, в случай че е открит в точния момент.
 Най-лесната отбрана от рак - да бъдем в добра физическа форма
Добрата физическа форма - потвърдена отбрана против рака

Движението в действителност е здраве

Освен на лекарската преценка, би трябвало да разчитаме и на личните си умения да откриваме дали има нещо неправилно. Защото гърдите не са единствено за хубост и би трябвало да им обръщаме нужното внимание. Знаем, че би трябвало постоянно да опипваме областта за съществуването на бучки и в случай че открием такава, незабавно да си запишем час при доктор.

Но, става известно, има и някои други признаци на рака на гърдата, които постоянно остават пренебрегнати или просто не ги считаме за алена лампа. И не сме само ние, демонстрира извършено в Съединени американски щати. 93% от участниците знаят какъв брой рискови могат да са бучките, само че по-малко от половината от тях могат да разпознават останалите прояви.
 Снимка 638072

А те са:
промени в зърното - прибрано, вдлъбнато или ориентирано надолу; набръчкване на гърдите, което се появява, когато вдигнем ръце нагоре; загуба на сензитивност в част от гърдата или цялата гърда; удебеляване на кожата на гърдите; секреция от зърната.
Важно е да знаем за тези възможни признаци, тъй като при повече от половината типове рак на гърдата липсва образуването на бучки. И това може да докара до прекомерно късно слагане на диагнозата, а от там и до понижаване на успеваемостта на лекуването и по-висока смъртност, твърди Ашли Парисър, медицински онколог, представен от CNN.
 Снимка 638074

Ракът на гърдата си остава второто най-срещано онкологично заболяване при дамите след рака на кожата. 1% от диагностицираните пациенти са мъже, като при тях заболяването се демонстрира с промени в зърната. 
 Защо оралният секс покачва риска от рак на гърлото
Защо оралният секс покачва риска от рак на гърлото

И каква е връзката с човешкия папилома вирус

В последните години медицината реализира доста в региона на ранното лекуване и в този момент акцентът е и върху ранната диагностика, която е от значително значение, с цел да се повлияе ракът от лечението. Защото единственият рак на гърдата, който е лечим, е този, който е открит рано.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР