Оксфордският университет планира да започне изпитания на ваксини срещу нови

...
Оксфордският университет планира да започне изпитания на ваксини срещу нови
Коментари Харесай

Оксфордската ваксина ще бъде тествана срещу нови варианти на коронавируса най-вероятно от лятото

Оксфордският университет възнамерява да стартира тествания на ваксини против нови разновидности на ковид при започване на лятото, съобщи на чуване в комисията по просвета и технологии на английския парламент, професорът от Оксфордския университет Сара Гилбърт, която управлява работата по основаването на английската ваксина, съобщи БГНЕС.
" Планираме да стартираме клинични изпитвания при започване на това лято, като използваме нови версии на имунизацията ", сподели Гилбърт. Според нея процедурата за утвърждение на модифицирани медикаменти се разисква с управляващите на кралството. Настоящата процедура за одобрение на сезонни ваксини против няколко варианта на грипа може да служи като образец.
 От AstraZeneca дадоха отговор на здравното министерство, пробват да пратят имунизациите два дни по-рано От AstraZeneca дадоха отговор на здравното министерство, пробват да пратят имунизациите два дни по-рано
В позиция до NOVA oт фармацевтичната компания AstraZeneca обявиха, че вследствие на продължаващите им старания чакат да са в положение...
" Не чакаме, че ще би трябвало да тестваме имунизацията за резултатност или да повторим третата фаза на клиничните изпитвания. Това ще бъдат опити, включващи стотици, а не стотици хиляди хора ", добави Гилбърт.
В края на януари Оксфордският университет и неговият сътрудник - британско-шведска компания AstraZeneca, оповестиха, че са почнали създаването на нови версии на имунизацията, които ще вземат поради разновидностите в ковид. Според предварителните данни, някои от тях разрешават на нови разновидности да избягат от имунния отговор, въпреки и не изцяло, и могат да понижат успеваемостта на употребяваните ваксини.
Очаква се новите ваксини да бъдат подготвени до есента. Според професора, те може да не са нужни, само че както акцентира Гилбърт, сега е извънредно значимо да се подготвим за опцията за разпространяване на нови по-устойчиви варианти на вируса.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР