Защо точки и запетая се появяват на патрулните коли на окръг Уилсън

...
ОКРУГ УИЛСЪН, Тенеси (WKRN) — Жителите на окръг Уилсън може
Коментари Харесай

ОКРУГ УИЛСЪН, Тенеси (WKRN) — Жителите на окръг Уилсън може да забележат малка нова подробност за превозните средства на правоприлагащите органи този месец.

Уилсън Окръжният шериф, полицейското управление на планината Джулиет и други правоприлагащи агенции и служби за спешна помощ в окръг Уилсън маркират превозните си средства с точка и запетая, поставена на гърба.

Усилието е признание за Националния месец за превенция на самоубийствата и че „ничия история не е приключила“, каза офисът на шерифа. В литературата точката и запетая се използва, когато авторът е можел да завърши изречението, но е продължил.

През последните години точката и запетая стана широко призната като метафора за живота и символ на надежда за страдащите от депресия и мисли за самоубийство.

Това беше популяризирано от Ейми Блюел, която през април 2013 г. помоли всеки, който се е борил с проблем с психичното здраве, да нарисува точка и запетая на китката си и да публикува снимка в социалните медии .

Идеята беше да се вдъхновят разговори за психичното здраве и хората да знаят, че не са сами, според Project Semicolon, организация с нестопанска цел, основана от Bleuel. Оттогава милиони споделят снимки на точки и запетая, както нарисувани, така и татуирани по телата им.

Процентът на самоубийствата се увеличава в САЩ след пандемията COVID-19, според данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията ( CDC), което показва, че процентът на самоубийствата достигна най-високото си ниво за всички времена миналата година.

Според CDC през 2022 г. в САЩ е имало 49 500 души, които са посегнали на живота си – повече от всякога след зората на Втората световна война. Лицата, които реагират първи, също могат да бъдат изложени на повишен риск поради естеството на работата си.

Допълнителни данни от CDC показват, че служителите на реда и пожарникарите са по-склонни да умрат от самоубийство, отколкото в изпълнение на задълженията. В планината Джулиет проектът с точка и запетая на полицейското управление е посветен на двама от тях, полицай Британи Фрейзър и полицай Кевин Хенсли.

В изявление след смъртта й през 2017 г. началникът на полицията в планината Джулиет Джеймс Хамбрик каза , „Бретан беше грижовна и общителна жена, която беше отдадена на службата на общността на планината Жулиета и нейното присъствие винаги озаряваше всяка стая, в която влизаше.“

Полицейското управление каза във видеоклип в социалните медии, че надява се, че проектът с точка и запетая изпраща съобщение до жителите на окръг Уилсън, че не са сами, и насърчава онези, които се борят, да се обърнат за помощ.

Линията за самоубийства и кризисни 988, бивша известна като Национална линия за предотвратяване на самоубийства, предлага 24/7 обаждания, текстови съобщения и чат достъп до обучени кризисни съветници, които могат да помогнат на хора, изпитващи суицидни мисли, както и други видове кризи на психичното здраве.

Съветниците ще изслушат , осигурете поддръжка и свържете обаждащите се с ресурси, ако е необходимо. Хората могат също да наберат 988, ако се притесняват за любим човек, който може да се нуждае от кризисна подкрепа. За да научите повече за превенцията на самоубийствата и наличните ресурси, щракнете тук.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, отидете на WKRN News 2.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР