Окръжният съд във Враца оправда бившия кмет на село Галиче

...
Окръжният съд във Враца оправда бившия кмет на село Галиче
Коментари Харесай

Съдът оправда Ценко Чоков по делото за документна измама

Окръжният съд във Враца оправда някогашния кмет на село Галиче Ценко Чоков по обвиняване за документна машинация, научи BulNews.bg.
Припомняме, че въпросът на скандалния ексуправник касаеше подписани от него документи, само че с подправен параф на брачната половинка му Цветелина Нелова. През 2007 година тя записала като физическо лице компания за развъждане на животни, а през 2011 година направила друга компания, само че като аграрни производител. На база на същинските документи, показани пред Дирекцията по сигурност по храните, Държавна фирма „ Земеделие” и Общинската работа по земеделие, Чоков получил финансиране.
Бившият кмет на Галиче е имал генерално пълномощие от брачната половинка си Цветелина Нелова. Във въпросните документи обаче, вместо да работи като упълномощено лице, той е имитирал подписът й. Обвинението бе за осъществено документно закононарушение, а Районният съд му наложи санкция от 3 000 лева
Защитата му на по-висша инстанция обаче потвърди, че екскметът е имал право да съставлява жена си от 2010 година Така с решението на Окръжния съд във Враца глобата е анулирана. Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР