Окръжният съд във Врaца намали присъдата на Димитър Йотов, научи

...
Окръжният съд във Врaца намали присъдата на Димитър Йотов, научи
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца намали присъдата за убитото внуче на Тома Томов

Окръжният съд във Врaца понижи присъдата на Димитър Йотов, научи организация BulNews.
Магистратите го изпратиха зад решетките за 4 години, откакто бе приет за отговорен в причиняване на гибел по несъобразителност на внука на някогашния народен представител и прокурор на Оряхово Тома Томов.
Тричленен правосъден състав с ръководител Петя Вълчева и докладчик Ана Симеонова гледа наново проблема, откакто той беше върнат от Апелативния съд в София с инструкции да се преквалифицира обвиняването против мъжа от Мездра.
Йотов беше приет за отговорен в това, че на 8 януари 2021 година в Мездра в дома си е държал четири пушки и 28 муниции за тях в нарушаване на закона за надзор на общоопасните средства и правилника за съхраняването им. Това е улеснило 8-годишният му наследник да се добере до една от пушките и да създаде изстрел против връстника си като го убива несъзнателно на място.



Това е следващата присъда по делото на Окръжен съд-Враца, който преди година осъди притежателя на пушките и боеприпасите на 6 години затвор, потвърждавайки присъдата на районния съд в Мездра. Магистратите от Апелативния съд в София обаче върнаха процеса още веднъж на сътрудниците си във Враца, които понижиха наказването на 4 години.
Въпреки че присъдата е реалност от повече от седмица, Йотов още не е арестуван и наведен в пандиза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР