Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи

...
Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи
Коментари Харесай

Ще излезе ли на свобода задържания с подкуп общински служител във Варна?

Окръжният съд във Варна почете настояването на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 34-годишен чиновник на Община Варна , притеглен към наказателна отговорност за пожелан и признат от него рушвет чрез корист със служебно състояние посредством изнудване . Прието беше обоснованото съмнение, че К.Х. е направил закононарушението, за което е упрекнат, както и опцията той да извърши друго закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост, оповестиха от държавното обвиняване. 

Мъжът е арестуван след акция, осъществена от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи, на 13 февруари 2024 година. В него е открита сума пари, предадена му като рушвет . В хода на следствието е открито, че той самичък е изискал неследващ му се подарък в качеството му на длъжностно лице, с цел да не извърши деяние по работа – да не издаде констативни протоколи за открито нарушаване и да не приготви план на заповед за срутване на нелегално построена тераса .

Работата по документиране и доказване на закононарушението продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Определението на Окръжния съд предстои на въззивен надзор от Апелативния съд в града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР