Окръжният съд във Варна позволи екстрадицията на руснака Алексей Алчин.

...
Окръжният съд във Варна позволи екстрадицията на руснака Алексей Алчин.
Коментари Харесай

Съдът във Варна даде на Русия руснака, запалил паспорта си на протест срещу войната -

Окръжният съд във Варна разреши екстрадицията на руснака Алексей Алчин. Искането е на прокуратурата на РФ, съгласно която на компанията му през 2015 година Алчин е имал личен бизнес в Русия тогава, само че напуща поради опасения за иден арест.

В България той живее повече от пет години с постоянни документи, личен бизнес. Междувременно неколкократно се е прибирал в Русия от България.

Проблемите му у нас стартират при започване на войната в Украйна, когато на митинг във Варна изгаря персоналните си документи.

Според настояването на прокуратурата на РФ написа, че той е търсен за данъчни измами в размер на 282 млн. рубли.

Според варненските магистрати „ няма законови учредения да бъде отказана екстрадицията на 46-годишния Алексей Алчин “, тъй като съветското правосъдно министерство заявява, че настояването " няма цел гонене на лицето по политически претекстове... или политически възгледи "

Той остава в ареста, до „ предаването му на съответните способени управляващи на молещата страна “.

Определението на окръжния съд във Варна може да се апелира в 7-дневен период пред Апелативния съд в града.



От писмо на министерството на правораздаването до Върховна касационна прокуратура, с което OFFNews разполага се вижда,

че документите за екстрадацията му са донесени “лично на ръка ” от чиновник на Руското посолство в деловодството на Министерството на правораздаването.

В същото писмо се напомня “отново ” на прокуратурата, че на Съвет правораздаване и вътрешни работи на З и 4 март 2022 година в Брюксел беше изразено общо мненне от страните членки на Европейски Съюз, че дейностите на Русия съставляват толкоз съществено нарушаване на интернационалното право и интернационалните съглашения, че оправдават избора на доста страни членки да не преглеждат претенции от Русия и Беларус за съдействие по наказателно правни въпроси, като си резервират правото на преценка за всеки обособен случай ”. Без значение от това “напомняне ” прокурор Р. Георгиева при Окръжна прокуратура Варна дава начало на процедурата по екстрадация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР