Окръжният съд във Варна остави в ареста 55-годишния Курт М.

...
Окръжният съд във Варна остави в ареста 55-годишния Курт М.
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата холандци, обвинени в контрабанда на тонове амфетаминопроизводни

Окръжният съд във Варна остави в ареста 55-годишния Курт М. и 50-годишния Робърт П. Двамата жители на Кралство Нидерландия са обвинени по досъдебно произвеждане за това, че в интервала 26 януари 2017 до 16 март 2018 година в изискванията на продължаващо закононарушение са осъществявали контрабанда на три типа прекурсори с общо тегло 16,222 тона , осведомят от правосъдната пресслужба.



Според обвинителния акт посредством подправени документи двамата внесли през митнически пункт Варна-Запад на три пъти прекурсори за произвеждане на амфетамини. Контрабандата тръгвала с кораби от Китай и Латинска Америка, само че не била предопределена за Варна . Прекурсорите PMK (4,297 тона) APAA (7,525т.) и APAAN (4,400 тона) били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Престъплението, в което са упрекнати Курт М. и Робърт П., е тежко по смисъла на закона, като Наказателният кодекс планува „ отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200 000 до 300 000 лева



Защитата на Курт М. поиск а по-лека мярка за неотклонение с претекста, че той има непрекъснат адрес в Бургас, както и три лични предприятия в морския град и в случай че остане в ареста не би могъл да ги ръководи. Според бранителя мъжът не е знаел, какво друго е имало в пратката с изключение на препарат за прозорц и и е прекомерно евентуално да е имало промяна на част от товара в Китай или Виетнам. Адвокатът на 55-годишния холандец посочи, че той страда от диабет и има потребност от лекуване, п оради което изиска „ домакински арест “. Тъй като не бяха предоставени доказателства на зд равословното положение на Курт М., прокуратурата изиска съдебно-медицинска експертиза за определяне на положение му, а до тогава ще му бъдат даде желаните от него лекарства.-->

Защитата на втория обвинен Робърт П. също изиска по-лека мярка за неотклонение с доводът, че мъжът би трябвало да се грижи за трите си деца , както и че чака четвърто. Според юриста му м акар и с непрекъснат адрес в Испания, мярка „ парична гаранция “ в по-голям размер би обезпечила наличието му в производството.

Като прегледа всички събраните досега гласни и писмени доказателства, в това число и тези събрани посредством СРС, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът реши че съществува обосновано съмнение Курт М. и Робърт П.,  да са създатели на действието. Предвид действителната заплаха лицата да се укрият или да извършат друго действие, съдът дефинира най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР