Окръжният съд в Търговище призна подсъдимия Ю. Ш. за виновен

...
Окръжният съд в Търговище призна подсъдимия Ю. Ш. за виновен
Коментари Харесай

20 г. затвор за убийство на селянка

Окръжният съд в Търговище призна подсъдимия Ю. Ш. за отговорен в това, че на 11 ноември 2022 година преднамерено е умъртвил 60-годишната Ф. М., в дома ѝ в поповското село Славяново, след което взел 15 000 лева За осъщественото мъжът е наказан на 20 години „ отнемане от независимост “.

Съдът дефинира наказването да бъде изтърпяно при „ Строг “ режим, заяви представителят на институцията Десислава Здравкова. Мотивът на дееца е облекчаване на хазартните му потребности. С присвоената сума той е посетил казина в Попово и Търговище, употребявал е таксиметрови услуги и обилно е раздавал бакшиши от присвоените пари.

Убитата е 60-годишната жена, която работи като магазинер в селото. Близки подават сигнала в полицията, защото не съумяват да се свържат с нея по телефона, а и тя не отваря магазина в нормалното за това време. Жертвата и причинителят са се познавали. Касае се за тежко съзнателно закононарушение – обир, съпроводен с ликвидиране, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 15 до 20 години, „ Доживотен затвор “ или „ Доживотен затвор без подмяна “, прецизират от правосъдната институция.

Служебната отбрана изиска делото да се гледа по особените правила на глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – „ Съкратено правосъдно разследване “. В тези случаи, поради признанието от страна на подсъдимия на всички обстоятелства, посочени в обвинителния акт, съдът следва да понижи размера на наказването с една трета под оптималния лимит. По тази причина и след преценка на всички смекчаващи и отегчаващи отговорността условия – самопризнанията на подсъдимия; това, че се е разкаял откакто е избягал от мястото на престъплението и се е върнал в селото – от една страна и поради богатото му правосъдно минало – от друга (близо 30 години в затвора), включително за ликвидиране, която присъда е изтърпял, беше избран и точният размер на наказването. Съдът почете гражданския иск в размер на 50 000 лева, предявен от майката на жертвата. Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР