Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение

...
Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Откачен направил опит да убие двама в Стара Загора, заключиха го

Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 49-годишен мъж, направил опит съзнателно да умъртви двама мъже.

Това оповестяват от пресцентъра на Окръжния съд в града. На 19 септември т. година С. Ж. е направил опит съзнателно да умъртви П. Р., на 45 години и е ранил различен мъж. Срещу обвинения са повдигнати и обвинявания, че е държал огнестрелно оръжие – револвер, марка „ Макаров “, без да има за това съответно позволение, както и че е попречил на орган на властта – полицейски чиновник, да извърши отговорностите си.

В сряда мъжът се беше барикадирал в постройка наоколо до пазар " Васил Шаханов " в Стара Загора, Повече от три часа психолози, униформени и близки водиха договаряния с него да се съобщи. Причината за стрелбата във вторник вечерта е търсене на невърнати заеми.

Окръжният съд е приел, че от събраните досега доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е създател на действията по повдигнатите му обвинявания. Към момента едно от повдигнатите обвинявания на С. Ж. е за осъществено тежко съзнателно закононарушение по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 по отношение на чл.115 по отношение на чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс, за което е планувано наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Съдът е счел, че съществува действителна заплаха мъжът да се укрие или да извърши ново закононарушение. Обвиняемият е осъждан за други умишлени закононарушения от общ темперамент и е изтърпял дейно наказване „ отнемане от независимост “, заяви Българска телеграфна агенция.

В тридневен период определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР