Окръжният съд в Стара Загора осъди на 7 години лишаване

...
Окръжният съд в Стара Загора осъди на 7 години лишаване
Коментари Харесай

7 години затвор за друсания арабин, който уби моторист в Стара Загора и избяга

Окръжният съд в Стара Загора осъди на 7 години " отнемане от независимост " 29-годишния английски жител от арабски генезис Ариф Ахмед за причиняване по несъобразителност на гибелта на 42-годишен моторист, както и междинни телесни повреди на двама пешеходци - 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж, оповестиха от съда.

Инцидентът стана на 3 октомври 2021 година към 19.40 ч. на кръстовището на бул. " Столетов " и ул. " Цар Иван Шишман " близо до езиковата гимназия " Ромен Ролан ".

Чужденецът е карал лек автомобил БМВ, като е нарушил разпоредбите за придвижване, пробвайки се да направи завой на неразрешено място. Ариф удря идващия против него моторист. В разследване на конфликта, мотоциклетът " Ямаха " се е отклонил вдясно по отношение на посоката на придвижване, излязъл от пътното платно и при рухването блъснал намиращите се на тротоара двама пешеходци. Мотористът умира на път за болничното заведение, а двамата потърпевши бяха настанени в болница.



Виновникът за злополуката пък излиза от колата и бяга от местопроизшествието. Ариф Ахмед е арестуван от трима възпитаници, които станали очевидци на злополуката. При инспекцията за опиати, пробата е посочил съществуване на амфетамин и метамфетамин.

Освен това се оказало, че БМВ-то не е записано в КАТ, а чужденецът има брошура от 3 месеца, макар че не знае нито дума на български език. 28-годишният Ариф е в България от 4 години.

От Окръжната прокуратура в града на липите оповестиха, че няма да апелират наложеното от магистратите наказване на чужденеца. 

Ариф А. е лишен и от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от седем години.

Британецът от арабски генезис е студент по медицина в Тракийския университет в Стара Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР