Окръжният съд в Смолян наложи домашен арест“ на 72-годишния мъж

...
Окръжният съд в Смолян наложи домашен арест“ на 72-годишния мъж
Коментари Харесай

Домашен арест за мъжа, обвинен в убийство след сбиване в Смолянско

Окръжният съд в Смолян наложи „ домакински арест “ на 72-годишния мъж от неделинското село Кочани.

Мъжът бе упрекнат в началото в причиняване на междинна телесна щета, а след това и на гибелта на 78-годишен мъж от същото село.

Делото бе формирано по митинг на Районната прокуратура в Смолян, която апелира наложената предходната седмица мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 500 лв..

Инцидентът, при който почина 78-годишен гражданин на село Кочани, стана на 1 март след спор за парцел и прераснал в сборичкване сред двама възрастни мъже. Междувременно потърпевшият, който бе признат в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, умря от пострадванията си.

Обвиненият в ликвидиране мъж дойде в съда от болничното заведение - с катетър и с два бастуна. Каза, че е изписан от болничното заведение. Той отхвърли да е предизвикал гибелта на своя съселянин.

Твърди, че тракторът, в който е бил мъжът, се е блъснал във водоем и при паданет о мъжът блъснал главата си. Непряк очевидец станала брачната половинка на умрелия. Тя чула разправията сред двамата, само че когато отишла при тях, видяла мъжа си на земята с окървавена глава, а Пенчев - с секира в ръка.

„ За да дефинира мярката за неотклонение „ домакински арест “, съдът се съобрази и с тежкото здравословното положение на обвинения “, разяснява ръководителят на Окръжния съд Петър Маргаритов.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и I, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР