Окръжният съд в Сливен остави без уважение молбата на затворничка,

...
Окръжният съд в Сливен остави без уважение молбата на затворничка,
Коментари Харесай

Джебчийка, родила в затвора, с отказ да излезе предсрочно

Окръжният съд в Сливен остави без почитание молбата на затворничка, родила зад решетките, да излезе предварително на независимост, оповестиха от Окръжния съд в Сливен.

Жената изтърпява 6-месечна присъда за джебчийство, откакто е била осъждана и преди за такова закононарушение. Била е към този момент бременна, когато я превели в пандиза. До края на присъдата є оставали 1 месец и 26 дни. Поискала да я пуснат по-рано, защото било изпълнено формалното условие на закона – изтърпяла е повече от половината от наложено є наказване. Като аргумент тя показала също, че новороденото є дете има потребност да бъде отглеждано в фамилна среда.
Началникът на пандиза и Окръжната прокуратура обаче са декларирали, че молбата є не би трябвало да бъде почетена, защото дамата няма сериозно отношение към закононарушенията си. Обяснила, че ги е правила под влияние на роднините си.

Освен с тези претекстове, съдът не почете настояването є и по други аргументи. Лишената от независимост е кардарашка по генезис, от малолетна е правила посочените закононарушения, няма трудови привички, обкръжението є е престъпно, правното є схващане – ниско – се декларира в претекстовете.

Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР