Окръжният съд в Шумен призна за виновен 19-годишния Жечко Кюркчиев,

...
Окръжният съд в Шумен призна за виновен 19-годишния Жечко Кюркчиев,
Коментари Харесай

3 години затвор за ученика, убил студентка в катастрофа в Шумен

Окръжният съд в Шумен призна за отговорен 19-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за жестоката злополука, при която почина 22-годишната Светомира Станчева. Присъдата на младежа е 3 години и 4 месеца в затвор при първичен общ режим, като наказването бе понижено с една трета, защото процесът бе по съкратеното правосъдно разследване след цялостно признание на виновност. 

Катастрофата стана на 28 септември м.г. на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики " в Шумен. Според данните на прокуратурата 18-годишният тогава възпитаник е управлявал джипа със 103 км/ч. Колата, карана от Светомира, бе блъсната и преобърната от джипа. 22-годишната студентка издъхна от тежките си контузии, а нейната спътничка бе настанена за лекуване в локалната болница.

Прокуратурата и частното обвиняване желаеха на днешното второ съвещание по делото ефикасна присъда за подсъдимия Жечко. В последната си дума пред магистратите младежът сподели само: " Желая почтена и условна присъда, с цел да бъда до фамилията си ".

Прокурор Василена Атанасова от Софийска градска прокуратура и юрист Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители родственици на Светомира, настояха за 6 години " отнемане от независимост ". Така, поради редукцията, планувана за каузи, водени по реда на съкратеното правосъдно разследване, присъдата ще спадне до 4 години " отнемане от независимост ", означиха двамата адвокати.

Адвокатът на обвинения Ивайло Йорданов пък изиска на Кюркчиев да бъде наложено наказване под минимума, с отсрочено изтърпяване. В пледоарията си бранителят съобщи, че във връзка с подзащитния му Кюркчиев има минимум 6 смекчаващи виновността условия. Йорданов добави, че Жечко Кюркчиев е младеж, с чисто досие, отличен триумф в учебно заведение, признат е да следва в университет във Варна и не би следвало да му лишават възможностите да се развива. Подчерта, че подсъдимият се разкайва, взел си е поуките и " в никакъв случай повече в живота си няма да кара кола с превишена скорост ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР