Окръжният съд в Шумен прати за 20 г. зад решетките

...
Окръжният съд в Шумен прати за 20 г. зад решетките
Коментари Харесай

20 г. затвор за мъж, усмъртил пенсионерка с цепеница

Окръжният съд в Шумен прати за 20 година зад решетките млад мъж от село Цани Гинчево, който помлял с цепеница своя стара съселянка, с цел да я ограби. Жената на 68 година познавала килъра си К.С./26 г./ от дете, даже вечеряла с него във съдбовната нощ. Днес магистрати са постановили непоколебим режим на изтърпяване на наказването, почели са и 150 000 лева цивилен иск на околните, който килърът би трябвало да изплати.

К.С. от време на време посещавал дома на жертвата и на 12 март 2021 година тя отново му отворила, въпреки че не го очаквала. Сервирала вечеря, а по-късно двамата прекарали още малко време към масата. Подсъдимият забелязал, че върху долап в стаята имало оставени пари и решил да ги присвои. За облекчение му хрумнало да пребие домакинята, с цел да не може да му се опълчи.

Взел дървена цепеница от двора на къщата и почнал да постанова дамата. Тя паднала на земята без опция да се отбрани, а насилникът траял да я удря. Когато се уверил, че дамата е в безпомощно положение, взел парите - 200 лв., и напуснал къщата. По пътя срещнал свои познати и траял вечерта си с тях, без да споделя нищо за случилото се.

На идващия ден комшия разкрил дамата и тя едвам съумяла да даде насоки кой й е предизвикал жестоките контузии. Била с черепно-мозъчна контузия, потрошени ребра и прешлени и след няколко дни умряла в интензивно поделение на МБАЛ Шумен.
Мъжът бил притеглен от прокуратурата в качеството му обвинен за осъществен обир, съпроводен с ликвидиране.
Решението на Окръжен съд Шумен предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР