Окръжният съд в Русе призна за невинен бизнесмена Пламен Бобоков

...
Окръжният съд в Русе призна за невинен бизнесмена Пламен Бобоков
Коментари Харесай

Русенският съд призна за невинен бизнесмена Пламен Бобоков

Окръжният съд в Русе призна за почтен предприемача Пламен Бобоков за откритите в дома му артефакти.

Обвинението против него бе, че на 17 юни предходната година в къщата си в Русе държал 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лв., представляващи движими културни полезности, национално благосъстояние, които не са разпознати и регистрирани по съответния ред.

Решението на съда може да се апелира в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд. От прокуратурата разясниха, че ще стачкуват присъдата.

" Справедливостта спечелва . Благодаря на уважаемия съд. Очаквано решение. Дори и за незапознатите беше ясно, че това е проведено мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят против мен по другите, това беше някакъв презрян опит да ми издигнат обвиняване за нещо, което не съм направил ", разяснява Бобоков. По думите му натискът против него не е спирал и той е под всевъзможни форми.

Адвокатът на Бобоков Ина Лулчева разяснява, че в никакъв случай не е имало подозрение, че това дело е нагласено.

" Това беше ясно, тъй като да изземеш движимост от дом, в който никой не живее, и да кажеш, че тя е на някого, беше ясно, че се търси отговорността на господин Бобоков. И необятното обявяване беше безусловно предумишлено. Съдът съблюдава закона ", сподели Ина Лулчева.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР