Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста шофьора,

...
Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста шофьора,
Коментари Харесай

Рецидивистът, убил бебе в ужасяваща катастрофа в Русе, рони сълзи в съда, но... ВИДЕО

Окръжният съд в Русе остави за непрекъснато в ареста водача, който умъртви бебе в колата си. 43-годишният Данаил Тодоров, който няма брошура, катастрофира в четвъртък вечерта след забележителна приложимост на алкохол – 2,44 промила, написа rusemedia.com.

Прокуратурата в лицето на окръжния прокурор Георги Георгиев изиска най-тежката мярка, защото се касае за закононарушение с висока социална заплаха. Обвиняемият е предизвикал гибелта на дете на година и половина, а други две дами – брачната половинка му и нейната 17-годишна щерка, са със междинна телесна щета.



Мъжът има 10 присъди зад тила си, като последната е за обир, незаконно навлизане в непознато жилище и обезчестяване. След 5 година и 11 месеца отнемане от независимост, през 2015 година е бил освободен от пандиза. Сегашното му закононарушение не е първо нарушаване на пътя, а е рецидив, само че в предходните случаи на пътни произшествия вредите са били единствено материални.



Данаил, който е от пловдивското село Чоба, е бил на посетители на собствен родственик в Русе и е показал безнаказаност, като е седнал да кара пийнал. Последвалият случай е избран като „ хулигански дейности на пътя “.

Според обвиняването има действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото за осъщественото закононарушение го заплашва затвор от 5 до 20 години. Самият Данаил се разплака и изрази страдание за случилото се.



„ Изпуснах кормилото, завъртя ме на завоя колата, изтървах кормилото и всичко се случи за бързо, оттова нататък нищо не помня. Съжалявам доста, нищо не мога кажа. Това е дете на година и половина, аз го гледал от два месеца “, сподели той през сълзи.

Делото се гледа в правосъдна зала, а не в болничното заведение, защото обвиненият е бил изписан тази заран. Той е със счупени ребра и капачка на коляното, само че е в положително общо положение.



Въпреки че служебният бранител одобри настояването на обвиняването Данаил да остане за непрекъснато в ареста, той насочи зов да бъде обърнато внимание на здравословното положение на клиента му. По думите му 43-годишният мъж е изпаднал в мощен стрес и е отказал да дава пояснения, откакто е научил за гибелта на бебето.

Самият Данаил също изиска да остане в ареста до делото, като сподели, че не има намерение да апелира мярката си за неотклонение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР