Окръжният съд в Русе осъди БДЖ-Пътнически превози да плати на

...
Окръжният съд в Русе осъди БДЖ-Пътнически превози да плати на
Коментари Харесай

БДЖ дължи 80 бона на ранена във влак пътничка. Точка – съдът реши!

Окръжният съд в Русе осъди " БДЖ-Пътнически транспорти " да заплати на 77-годишната Д. М. обезщетение от 80 000 лв., откакто дамата потърпевша по време на пътешестване с трен, оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския регионален град.

Възрастната жена и брачният партньор й пътували на 30 април 2020 година с трен от град Две могили до Русе. Д. М. се придвижвала в коридора към тоалетната, когато влакът спрял внезапно, тя изгубила равновесие и паднала на пода. В резултат на това получила строшаване на лява бедрена шийка, като се наложило незабавна интервенция с слагане на импланти.

За случая бил известен началникът на влака и формиран акт за акцидент, публикуван от " БДЖ-Пътнически транспорти ".

Жената била 34 дни на лекуване в болница, обездвижена и с денонощна нужда от непозната помощ за осъществяване на най-елементарни действия. И все още тя не може да се придвижва независимо, като употребява помощни средства. Нуждае се от грижите на околните си и не излиза от вкъщи си, аргументират се магистратите.

Затова съгласно Окръжния съд в Русе предявеният иск следва да бъде почетен напълно. На дамата ще й бъдат възобновени и разноските за лекуване.

Решението на съда може да се апелира в двуседмичен период пред по-горна истанция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР