Окръжният съд в Русе не уважи искането на Гарабед Веринян

...
Окръжният съд в Русе не уважи искането на Гарабед Веринян
Коментари Харесай

Съдът в Русе остави в ареста един от обвиняемите за убийството на Ери Пехливанян

Окръжният съд в Русе не почете настояването на Гарабед Веринян да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение

Окръжният съд в Русе не почете настояването на Гарабед Веринян - един от обвинените за убийството на Еранухи Пехливанян, да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение "домашен арест ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари тази година в крайдунавския град и убита. На 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изгубването ѝ от околните ѝ. По време на следствието полицията арестува на 17 януари 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

На двамата са повдигнати три обвинявания - за похищение, за обир на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за съзнателно ликвидиране за прикриване на другите две закононарушения. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Тъй като съдията не позволи публицисти в залата по време на същинската част от съвещанието, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни пред медиите, че претекстът за настояването на по-лека мярка е изказване на отбраната, че Гарабед Веринян не е взел участие директно в осъществяването на най-тежките закононарушения - в убийството и в грабежа.

Определението на съда бе прочетено в наличието на публицисти. Според съдията има заплаха, в случай че Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението може да се апелира в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд. Адвокатът на Веринян съобщи, че ще го апелира. Прокурор Георгиев разяснява, че следствието се организира ритмично, че са събрани огромен размер от доказателства, като досъдебното произвеждане е във финалната си фаза.

"Необходими са ни още няколко месеца, с цел да приемем и последните експертизи, които сме назначили ", сподели окръжният прокурор на Русе.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР