Окръжният съд в Разград осъди 60-годишен мъж за укриване и

...
Окръжният съд в Разград осъди 60-годишен мъж за укриване и
Коментари Харесай

Съдът в Разград осъди 60-годишен мъж за укриване и неплащане на данъчни задължения

Окръжният съд в Разград осъди 60-годишен мъж за укриване и неплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Той е приет за отговорен за това, че е избегнал заплащането на налог върху добавената стойност в размер на 63 574 лева и корпоративен налог в размер на 23 424 лева, оповестиха от пресцентъра на правосъдната институция.

В интервала от септември 2019 година до юни 2020 година в Разград, като притежател и шеф на комерсиално сдружение, мъжът крие истината в подадени пред Териториалната дирекция на Националната организация по приходите - гр. Варна, офис Разград, информации - заявления за налог върху добавената стойност. Използвал е документи с погрешно наличие - данъчни фактури и заявил неполучени действително доставки на артикули и услуги по данъчни фактури, приспаднал е неследващ се данъчен заем.

За осъщественото действие съдът дефинира наказване за мъжа от шест месеца „ отнемане от независимост “, като отсрочи осъществяването му за изпитателен период от три години. 

Той би трябвало да заплати на страната сумата от 86 999 лева, представляваща обезщетение за породени имуществени вреди от закононарушението. Подсъдимият ще би трябвало да заплати също на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи 1200 лева разходи на досъдебното произвеждане, както и 3480 лв. държавна такса върху гражданския иск по сметка на Окръжния съд в Разград, посочи представителят на правосъдната институция Илияна Банчева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР