Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста за

...
Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста за
Коментари Харесай

Двама от биячите в Асеновград остават окончателно в ареста

Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста за дефинитивно двама от мъжете, упрекнати за конфликтите сред българи и роми пред болничното заведение в Асеновград.

Според съда съществува действителен риск Костадин Мечев и Исмет Лютфи да се укрият или да извършат друго закононарушение, заради което двамата остават в ареста.

 Съдът остави Перата в ареста. Окончателно
Съдът остави Перата в ареста. Окончателно

Според юристите на Перата, операторът е предизвикал насилието към себе си

Припомняме, през вчерашния ден, 1 август, Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста и Петър Низамов - Перата. Низамов искаше да размени ареста с домакински арест, с претекст да се грижи за фамилията си.

Срещу него са повдигнати обвинявания за безчинство и причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. Той удари оператор по време на митинг в Асеновград. Магистратите решиха, че в случай че той бъде пуснат на независимост, има заплаха да извърши ново закононарушение.

Припомняме и че на 30 юли в Асеновград митингите бяха обновени. Предишните митинги в града продължиха седмици, след което бяха краткотрайно прекъснати.

 Възобновяват митингите в Асеновград
Възобновяват митингите в Асеновград

Ще завършат на площада пред постройката на общината

Поводът за общото неодобрение беше нападението от 26 юни, понеделник, когато роми нападнаха първо девойки, които упражняват кану-каяк в езерото " 40-те извора ", а по-късно случаят прерасна в всеобщо сборичкване. Събитията провокираха бурни реакции в града - хиляди локални поданици и хора от другите градове се събраха в символ на митинг, искайки правдивост за нападателите от ромски генезис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР