Окръжният съд в Пловдив продължава делото с подсъдим Николай Накев,

...
Окръжният съд в Пловдив продължава делото с подсъдим Николай Накев,
Коментари Харесай

Убитата от мъжа си Мария: Днес не съм на работа, защото пак съм синя

Окръжният съд в Пловдив продължава делото с обвиняем Николай Накев, упрекнат, че е пребил жена си след приложимост на алкохол, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Заради неявяване по уважителна причина на правосъден заседател и заместването му с различен се наложи делото да стартира изначало в разпоредително съвещание.

Мария Накева постоянно злоупотребявала с алкохол, заяви съседка на убитата, която имала магазинче във входа на блока. 37-годишната жена постоянно се прибирала от работа подпийнала и се отбивала в магазинчето, с цел да си купи бутилка бира, която изпивала на място. Съседите й също я виждали да залита, един път даже я видели паднала на стълбите, а мъжът й я прибрал. Всички в блока коментирали постоянно, че Мария пие и че е забелязвана пред пощата, където се събирала с някаква групичка.

" Виждала съм мъжът й да я качва нагоре по стълбите, защото момичето мъчно се държи на краката си “, сподели свидетелката Катя Бозукова. Тя познавала подсъдимия Николай от дълги години. " С него съм израснала, брат му и той са уважителни, възпитани момчета, постоянно са ми помагали “, сподели още Катя.

Тя дефинира умрялата Мария като " хубаво и положително момиче “, само че за жалост пийвала. Като тяхна съседка тя знаела това, само че не ги е чувала да се карат, макар че живее на долния етаж. Катя сподели още, че двамата даже правели опити за инвитро, тъй като доста желали дете.  

Днес бе разпитан и Димитър Спасов, брат на Мария. Двамата са от един татко, само че от разнообразни майки. С Мария били в положителни взаимоотношения като брат и сестра. Чували се по 1 път в седмицата. Мария непрекъснато му се оплаквала, че е унизена и бита от мъжа си. Той имал и непокътнати есемеси, в които тя му е писала за това: " Днес не съм на работа, тъй като отново съм синя “, пишела Мария. Димитър постоянно я карал да се махне от този мъж. Дори желал да отиде на място и да се разправя с него, само че тя го спряла, тъй като желала да си резервира фамилията. Той също знаел, че Мария си пийва постоянно.

Тя му обяснявала, че не може да се откри на непрекъсната работа, тъй като я гонели, защото ходела на работа синя след побоите. “Биеше я, тъй като се напиваше и я ревнуваше “, уточни в съда Димитър. Той сподели още, че тя един път към този момент е губила дете, като е пометнала. По негови изказвания, неприятните връзки сред съпрузите почнали 1 година след брака им. Майката на Мария умряла от скоропостижен рак, сподели още очевидецът. До гибелта й тя се опитвала да оказва помощ финансово на щерка си. Той също й предложил такава помощ. 

Днес съдът одобри тройната съдебно-медицинска експертиза, от заключението на която излиза наяве, че най-вероятният механизъм на причиняване на гибелта е нанасяне на голям брой удари с летва по цялото тяло, главата и коремната област. 37-годишната жена е имала голям брой травматични увреждания по всички повърхности на тялото, по главата и крайниците, гръдна контузия и двустранно строшаване на няколко ребра, както и скъсване на черния дроб и червата.

Въпреки всичко, медицинските специалисти не потвърдиха с решителност, че контузиите са породени от летвата, макар, че е имало следи от нея. Адвокатите на подсъдимия се пробваха да открият дали е допустимо тези увреждания по тялото да бъдат породени от рухване на дамата върху леглото и удар в корав предмет.

В самото начало подсъдимият сподели, че се признава за отговорен, само че ще даде пояснения по-късно след разпита на очевидците. Той и бранителите му настояха делото да се гледа по общия ред.

По делото би трябвало да бъдат разпитани общо 20 очевидци и 7 движимости лица. На днешното съвещание бяха разпитани общо 8 очевидци и движимостите лица, а останалите ще бъдат разпитвани на 13 април от 10.00 часа.

37-годишната пловдивчанка бе пребитата до гибел от брачна половинка си на 28 против 29 юли 2021 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР