Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди съответно

...
Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди съответно
Коментари Харесай

20 и 16 години затвор за син и баща, убили свой съдружник с брадва

Окръжният съд в Пловдив призна за отговорни и осъди надлежно на 20 и 16 години затвор 50-годишния Севдалин Боюклиев и 27-годишния му наследник Марин за жестокото ликвидиране на 47-годишния столичен предприемач Венцислав Младенов, съобщи " Дир ". Двамата са упрекнати за това, че на 21 март 2018 година, в пловдивското село Нареченски бани съзнателно са умъртвили Младенов, като гибелта е настъпила по изключително непосилен метод за убития и действието е осъществено с особена свирепост.

Двамата Боюклиеви и софиянецът стопанисвали магазин и ресторант в селото. Венцислав Младенов обаче имал подозрения, че бащата и синът крадат и на 15 март м.г. сложил камера за видеонаблюдение. Шест дни по-късно 47-годишният мъж и двамата му съдружници се срещнали, тъй като при направена проверка Младенов разкрил неналичия.

" В следобедните часове - към 17 часа на 21 март, е зародил скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била сред Севдалин Боюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е почнал ръкопашен пердах, към който се причислява и синът ", изясни след убийството окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му, Венцислав Младенов е бил повален на земята от бащата и сина с удари в главата и тялото. Той е бил съвсем в безпомощно положение, само че е давал признаци на живот, когато Боюклиеви са го изтеглили в прилежащо помещение. Там единият му е държал краката, до момента в който другият му е нанасял удари с тъпото на секира по главата. На Младенов са били породени 3 тежки черепно- мозъчни контузии и той е умрял.

Убийството е осъществено по касапски - с 3 удара на тъпото на брадвата. Както се умъртвява прасе. Явно Севдалин Боюклиев е имал тези умения. В такава обстановка човек работи по одобрен модел, съобщи прокурорът Костадин Паскалев по време на пледоариите в правосъдната зала.

" Докато родителят е нанасял ударите, синът е държал жертвата. Севдалин е споделил на Марин да не гледа, тъй като ще пръсне кръв. Тя по този начин или другояче е попаднала върху дясната му маратонка ", разказа прокурорът ужасяващата сцена. По думите му точно трите удара с брадвата са били смъртоносни за съдружника на Боюклиеви. Преди това му нанесли нечовечен побой по цялото тяло с ръце, крайници и помощни средства - летва, крайник от дрешник.

За да заличат следите, главата на жертвата първо е била увита с найлонова торба, завързана с въже на шията. След това убийците са увили тялото в завеса от заведението и още веднъж са го завързали с въже, а най-после са употребявали и найлон.

Трупът е бил натикан в пластмасов бидон, към който е бил завързан с въже железен похлупак от шахта. След това бащата и синът са натоварили бидона с натрупа в кола и са го хвърлили в река Чепеларска на към 5 километра от Нареченски бани.

Трупът е открит от полицията на 26 март 2018 година В двора на заведението пък е открита камера, която е запечатала жестокото ликвидиране на Венцислав Младенов. Тя е била свалена от стената вътре в ресторанта и е била захвърлена от убийците. Освен това е открито, че бащата и синът са се пробвали да изгорят облеклата си, които са били напоени с кръвта на убития предприемач.

В съда бе разпитан очевидецът Георги Любенов, който е притежател на сладкарница в Нареченски бани. При него няколко пъти е обядвал Венцислав Младенов. При последното си посещаване столичният предприемач му споделил: " Хванах ги към този момент тия крадци. Нито пари има, нито стока. Сега отивам да се разправям с тях ". Младенов говорел за луканки и меса, които внесъл от Македония и ги оставил на Боюклиеви да ги продават в павилиона към заведението. Установил обаче, че липсват и деликатесите, и парите.

Пред магистратите Севдалин Боюклиев настоя, че е почтен и не е умъртвил Венцислав. Неговият наследник Марин пък изрази страдание за случилото се.

Присъдите им не са дефинитивни. Те подлежат на обжалване и митинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР