Окръжният съд в Пловдив отмени тридневния арест за актьора Даниел

...
Окръжният съд в Пловдив отмени тридневния арест за актьора Даниел
Коментари Харесай

Вместо тридневен арест, 500 лева глоба за яйцата по областната управа в Пловдив

Окръжният съд в Пловдив анулира тридневния арест за артиста Даниел Михайлов и доктор Валентин Караджов. Те бяха съдени по указа за битка с дребното безчинство за мятане на яйца по постройката на регионалната администрация при визитата на здравния министър проф. Костадин Ангелов предходната седмица. Днес магистратите взеха решение на Михайлов и на Караджов да бъде наложена санкция от по 500 лв..

Даниел Михайлов и Валентин Караджов апелираха наказванията си с убеждението, че имат право за изразят гражданска позиция освен с плакати, а и с по-радикални дейности. Затова предходната седмица посрещнали здравния министър с черни найлонови чували за боклук и яйца.

Обжалването през днешния ден беше съпроводено с митинг на хора, които желаеха да влязат в залата. Заради противоепидемичните ограничения обаче полицията спря групата на входа на Съдебната палата.

Според протестиращите, хвърлянето на яйца не може да се санкционира. Съдът се съобрази с причините, че протестиращите имат право на свободно изложение на мнение, само че без да хвърлят яйца. Затова промениха наказването за Даниел Михайлов на санкция от 500 лв..

" 500 лв. за едно яйце на плочките - цялостна подигравка . Малко мъчно се събират 500 лв. при 400 лв. квартира в Пловдив и заплащането на актьорите на свободна процедура ", разяснява Даниел Михайлов пред Българска национална телевизия.

Решението на Окръжния съд е дефинитивно. Но съгласно протестиращите, с проблема може да бъде осведомен Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР