Окръжният съд в Пловдив отказа да екстрадира издирвания с Европейска

...
Окръжният съд в Пловдив отказа да екстрадира издирвания с Европейска
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив отказа да екстрадира искания от Австрия Иван Димов

Окръжният съд в Пловдив отхвърли да екстрадира търсения с Европейска заповед за арест от австрийските управляващи Иван Димов. Според магистратите закононарушението за което някогашният народен представител и арбитър е притеглен като обвинен, а точно изпирането на пари, е осъществено отчасти на територията на България.

Според Европейската заповед за арест, Димов е получавал пари от австрийски сметка в персоналната си адвокатска сметка, а след това парите са били прехвърляни към друга българска сметка.

В предходното съвещание беше изискана информация от австрийските управляващи, касаеща информация за събитията към осъщественото закононарушението - време, място и присъединяване на някогашния член на Висшия правосъден съвет и ексдепутат от Съюз на демократичните сили при държавното управление на Иван Костов. В отговора се споделя, че мястото на осъществяване на закононарушението не може да бъде потвърдено защото са правени банкови преводи през Интернет. Следователно могат да бъдат направени от всяко място. Австрийските управляващи обаче дават гаранция на българските си сътрудници, че при предаване на лицето, след наказателния развой ще го върнат в България.

Припомняме, че Иван Димов бе арестуван при акция на полицията, откакто е бил разгласен за търсене и обвинен за пране на 170 000 евро. Така, откакто австрийските управляващи са поискали ареста на мъжа, почнало търсене и Димов беше арестуван в региона на Пловдив.

Адвокатите на обвинения - Красимир Елдъров и някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов още при първото съвещание желаеха преустановяване на производството поради голям брой пропуски на австрийските управляващи, основната от които е, че действията не са осъществени на територията на Австрия.

Адвокат Красимир Елдъров и през днешния ден натърти на това, че липсват съществени реквизити по делото.

„ При тези недостатъци не следва да се позволява екстрадиция. Европейската заповед за арест е цялостна с неясноти и обърканост на доказателствата ”, добави Елдъров.

Самият Иван Димов като настоящ юрист също настоя заповедта да не бъде изпълнена, защото тя не дава отговор на условията по закон.

„ Липсват голям брой реквизити към ЕЗА. Австрия също удостовери, че не могат да потвърдят от къде са изпълнени транзакциите, макар че е видно, че сметките са от България и стартират с BG. В заповедта са разказани някакви действия, без място, със необичайно разказано време. Ако видите основанията на преводите написа " по контракт ". В Австрия това не е упоменато. Това са декларирани от мой клиент приходи с явен генезис ”, добави още Димов.

Той цитира и правила на Организация на обединените нации съгласно които могат да съветват клиенти във и отвън страната, юристите не могат да бъдат преследвани и съдени, когато се съблюдава адвокатската нравственос и правила.

„ До ден сегашен не съм видял текста на закононарушението в което съм упрекнат. Никой не си е направил труда да ме осведоми и да ме потърси, а аз не съм стъпвал в Австрия повече от 3 години ”, безапелационен беше Димов.

Освен отхвърли да екстрадира Иван Димов, Пловдивският областен съд анулира и наложената му преди дни мярка за неотклонение „ домакински арест ”.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в 5-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.

Източник " Трафикнюз "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР