Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка

...
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста убиеца на доцента от Пловдив

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка "Задържане под стража " 42-годишния Илия Стоичков. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 3 юли в Пловдив съзнателно е умъртвил 70-годишния доцент Стефан Нейков.

Установено е, че Нейков е умрял след нечовечен побой с бейзболна бухалка, осъществен от обвинения. Това е станало отвън Пловдив, покрай село Оризари, където потърпевшият е бил примамен от Стоичков и брачната половинка му Иванка, негова някогашна студентка.

По думите на прокурора от Оперативна програма Георги Пенев открити са две рани на главата, емболия, голям брой счупени ребра, кръвонасядания и скъсване на аналния отвор, породено от бухалката. Отнет му бил и златен синджир, който Стоичков оставил в заложна къща, добави Пенев.

По данни на следствието Иванка и убитият са имали връзка през 2005 година, само че тя прекъснала образованието си. Сега поискала да възобнови следването си и се свързала с Нейков, с цел да ѝ помогне, а той, съгласно показанията на арестувания, почнал да я изнудва за секс.

Илия Стоичков твърди, че не желал да убива жертвата, а единствено да я сплаши. След побоя съпрузите транспортирали пребития до региона на Военна болница, където е открит от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР