Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившия полицай от

...
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившия полицай от
Коментари Харесай

Бившият полицай от Трето РУ в Пловдив остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста някогашния служител на реда от Трето районно управление (на МВР) в Града под тепетата Атанас Качаков, като отхвърли да почете настояването на обвинения за по-лека мярка за неотклонение.

Качаков е в ареста от 22 май, като са му повдигнати две обвинявания - за похищение и проявена особена свирепост към отвлечения, в съучастничество с други обвинени, и за желание да открадне към половин звук марихуана, отглеждана за медицински цели с нужното позволение.

За първото закононарушение законът планува наказване затвор от 10 до 20 години или пожизнен затвор и конфискация, а за второто – затвор от 2 до 8 години и санкция от 5000 до 20 000 лева

Съдът остави без почитание настояването на отбраната към доказателствата по делото да бъде привързан запис на телевизионно изявление от 27 май с някогашния шеф на " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи Стефан Банков, в който той твърди, че всички средства за извличане на доказателства са били манипулирани.

Съдът реши, че не е отпаднала заплахата от осъществяване на закононарушение, а интервалът на задържане под един месец не е несъразмерен и не е съображение за изменение на мярката.

Определението предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР