Окръжният съд в Плевен наложи условна присъда на румънски шофьор

...
Окръжният съд в Плевен наложи условна присъда на румънски шофьор
Коментари Харесай

Условна присъда за румънец, причинил катастрофа със загинал велосипедист в Плевенско

Окръжният съд в Плевен наложи условна присъда на румънски водач поради злополука със умрял велосипедист, оповестиха от пресцентъра на правосъдната палата.
Делото е формирано на съображение на обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Плевен. На 16 октомври 2020 година, в плевенското село Българене, румънецът, с букви К.В., при ръководство на товарен автомобил, с прикачено към него полуремарке, е застигнал велосипедист и го е блъснал. Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието. Пристигналият на мястото екип на "Спешна помощ " единствено е установил гибелта на велосипедиста.
Според обвинителния акт, лидерът на товарния автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване, като се е движел със скорост 77 км/ч., при ограничаване за обитаемото място 50 км/ч.
По време на днешното правосъдно съвещание, планувано като разпоредително, подсъдимият е изискал разглеждане на делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновност, без да се събират доказателства.
Съдът е постановил присъда от една година и осем месеца отнемане от независимост - условно, с изпитателен период четири години. Румънецът няма право да ръководи автомобил за период от година и осем месеца.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР