Окръжният съд в Монтана взе решение да предаде на съдебните

...
Окръжният съд в Монтана взе решение да предаде на съдебните
Коментари Харесай

Окръжният съд в Монтана реши да предаде на Австрия българин, обвинен в кражби на каравани

Окръжният съд в Монтана взе решение да съобщи на правосъдните управляващи в Австрия българския жител М.С.Р., упрекнат в обири на каравани там на стойност 81 500 евро, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

За М.С.Р. е издадена европейска заповед за арест, защото в интервала 22 февруари-26 юни 2022 година откраднал няколко каравани в австрийските градове Велс и Адвланг, откакто към този момент бил осъждан два пъти за същите закононарушения в предходните години. Той е бил арестуван в България на 1 ноември 2022 година, а на 4 ноември Окръжният съд в Монтана му е наложил непрекъсната мярка за задържане по искане на прокуратурата.

От Съда в Монтана разясниха за Българска телеграфна агенция, че Европейската заповед за арест е издадена от способен орган и дава отговор на условията на българските закони и Рамковото решение на Съвета на Европейски Съюз. Заради това е взето решение М.С.Р. да бъде предаден на правосъдните управляващи в Австрия, където може да получи до 5 години затвор за кражбите. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР