Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане

...
Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шофьора на ТИР, предизвикал катастрофа с 4 загинали 

Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Михаил Г. от Добрич за това, че като лидер на товарен автомобил провокира зверска злополука с 4 починали. Както е известно, на 15 май 29-годишният Михаил управлявал влекач „ Скания “ с ремарке по интернационалния път Е-79 от Монтана към Видин.

В сектор на шосето с лимитирана скорост до 60 км/ч, при мокра настилка в региона на с. Долна Вереница, лидерът изгубил надзор върху камиона, ремаркето поднесло, навлязло в лентата за насрещно придвижване и блъснало лек автомобил „ Фолксваген “, в резултат на което колата се забила в различен товарен автомобил. При удара на място са починали четири лица, пътували в лекия автомобил.

Водачът на влекача бе арестуван за 72 часа и против него бе повдигнато обвиняване за нарушаване на закона при ръководство на МПС с причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице. За обезпечаване задачите на досъдебното произвеждане и определяне в цялостна степен на обективната истина по случая в съда е постъпило искане от прокуратурата камионджията да остане непрекъснато в ареста. Ако се потвърди, че водачът на ТИР-а е отговорен за злополуката, законът планува от 5 до 20 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР