Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от шест месеца

...
Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от шест месеца
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, теглил пари от дебитна карта на италиански гражданин

Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от шест месеца с тригодишен изпитателен период за Б.А.Б. от село Долни Цибър в община Вълчедръм за изтегляне на пари от непозната дебитна карта, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

През лятото на 2021 година Б.А.Б. работел на строителен обект дружно с италианския жител А.С.К. Понеже чужденецът не знаел добре български, един път той помолил Б.А.Б. да му изтегли пари от банкомат, като му дал картата и му написал на лист пин-кода ѝ. На 28 октомври Б.А.Б. взел неусетно картата от джоба на чужденеца и изтеглил 1000 лв. на няколко пъти. Малко по-късно А.С.К. забелязал неналичието на парите и подал сигнал в полицията.

Пред съда Б.А.Б. признал изцяло виновността си и получил присъда под минималната, планувана в закона за изтегляне на пари от непозната дебитна карта.

От Съдебната палата в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че през тази година имаше няколко сходни случая, които приключиха с присъди. Имаше и два случая на взимане на заеми от компании за бързи заеми на непознато име, като измамникът употребил персоналните данни на жертвата с преснимане на персоналната му карта в миг на нехайство и с изработка на подправени имейли и пълномощни от негово име.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР