Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от 4 месеца

...
Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от 4 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха условно жена, пазарувала с чужда дебитна карта

Окръжният съд в Монтана издаде условна присъда от 4 месеца за 25-годишната Е.Г.Ц., пазарувала с непозната дебитна карта без единодушието на притежателя на картата, оповестиха от Съдебната палата в града.

През юни 2022 година 31-годишната А.М.З. открила, че липсват пари от дебитната ѝ карта и подала сигнал в банката. При инспекция се открило, че на 15 юни 2022 година с дебитната карта на А.М.З. е пазарувано онлайн за забележителна сума. По случая било формирано досъдебно произвеждане и се изяснило, че парите са изхарчени от Е.Г.Ц. – другарка на А.М.З.. Пред съда тя признала виновността си и сключила съглашение с прокуратурата за по-лека присъда.

От Съдебната палата в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че присъдата не е първата сходна, а има и други наказани за изтегляне на пари от непозната дебитна карта, за извършване на покупки с непозната карта и за измами по интернет с прекачване на пари от непозната карта или банкова сметка. Подобни закононарушения се срещат по-често в последните години и в някои случаи вредите от тях са огромни, разясниха от Съдебната палата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР