Окръжният съд в Кюстендил отхвърли като неоснователен иск на Главното

...
Окръжният съд в Кюстендил отхвърли като неоснователен иск на Главното
Коментари Харесай

Мюфтийството се пробва да вземе от общината в Кюстендил музейна сграда - бивша джамия

Окръжният съд в Кюстендил отхвърли като безпочвен иск на Главното мюфтийство то да получи собствеността на постройка на някогашната джамия " Ахмед бей ", която все още е общинска и се употребява за изложбена зала на Регионалния исторически музей.

Искът е с правно съображение чл.108 от Закона за собствеността за признание за открито във връзка с община Кюстендил. Мюсюлманското вероизповедание, представлявано от основния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, желае да получи посредством реставрация постройката като приемник на съществувалата Кюстендилска мюсюлманска вероизповедна община, която я е имала.
 Прокуратурата се самосезира за неподдържани здания на културата в Пловдив
Прокуратурата се самосезира за неподдържани здания на културата в Пловдив

Проверката е с краен период на привършване от 30 дни

В претекстовете към решението арбитър Веселина Джонева показва, че от доказателствата по делото не може да се аргументира извода, че Мюсюлманската вероизповедна община е била притежател на противоречивия парцел и че Мюсюлманското вероизповедание е неин приемник . " Представените от ищеца с исковата молба Устави, с които се изчерпва доказателственото определяне по делото, не съставляват документи, установяващи принадлежността на правото на благосъстоятелност, нито такива, удостоверяващи правоприемство. Последното събитие не е било съответно открито и в границите на развилите се две преюдициални производства ", се споделя още в претекстовете.

Решението предстои на обжалване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР