Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение парична гаранция“

...
Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение парична гаранция“
Коментари Харесай

Съд определи 7000 лв. гаранция за мъж, опитал да внесе у нас златни накити

Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 7000 лв. по отношение на български жител, опитал да внесе в страната златни украшения без знанието и разрешението на митниците. Това оповестяват от пресцентъра на съда,  съобщи Българска телеграфна агенция.

Исканата мярка по импортирано от Окръжна прокуратура – Хасково бе „ задържане под стража “, само че тя не бе почетена от магистратите. При преценка на рисковете обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение съдът е приел, че в тази ситуация те не се отличават с толкоз повишена степен, която да постанова задържането на лицето, показват от пресцентъра на съда.

40-годишният З. Ж. е притеглен като обвинен за това, че на 31 юли с лек автомобил „ Мерцедес – Бенц “ персонално и посредством три лица - С.М.М., М.М.Ф. и Е.А.Е, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците артикули за търговски цели в огромни размери. Става въпрос за златни украшения с общо тегло 977.30 грама и всички на обща стойност от 90 853,70 лв.. За закононарушението законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години и с санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Стоката е открита в дамска раница на задната седалка при митническа инспекция на лекия автомобил, както и в джобовете на пасажерите в колата, при осъществени персонални прегледи. Преди инспекцията водачът на автомобила и тримата му спътници са оповестили в зоната за митнически надзор, че нямат нищо за обявление. След разкриване на накитите, тестваните са показали, че всички украшения са благосъстоятелност на единия от пасажерите – З. Ж., български жител. Той бе арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

В случай на обжалване или митинг Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 10 август от 10:30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР