Окръжният съд в Добрич постанови решение, с което отнема в

...
Окръжният съд в Добрич постанови решение, с което отнема в
Коментари Харесай

По искане на КОНПИ съдът отнема от добричлия 521 леки автомобила за над 1,32 млн. лв.

Окръжният съд в Добрич постанови решение, с което лишава в интерес на страната нелегално добито имущество - 521 леки автомобила с обща пазарна стойност 1 320 600 лв.. Имуществото се лишава от мъж с букви Е.В., от четири следени от него търговски сдружения и от дамата, с която се намира във фактическо общуване.

Производството в Окръжния съд е формирано по искова молба на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/.

Искът е поради открито доста противоречие в имуществото на мъжа в интервала от октомври 2009 година до октомври 2019 година Проверката е почнала след постъпило съобщение в Комисията от Районна прокуратура - Добрич за привличането на ответника Е.В. като обвинен по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – машинация. Съгласно законовите разпореждания съществуването на обвиняване за това закононарушение е съображение за формиране на инспекция от страна на Комисията, която обгръща 10-годишен интервал обратно, считано от датата на започването й. Впоследствие с влезнала в действие присъда мъжът е бил приет за отговорен в осъществяването на действието.

Ответниците са оспорили исковете като неоснователни.

След като разиска съображенията на страните, събраните по делото доказателства и заключенията на направените експертизи, съдът откри за открито, че е налице несъотвествие сред чистите приходи на ответниците и цената на притежаваното от тях в края на проверявания интервал имущество. Установеното несъотвествие е доста по смисъла на Закона за лишаване на нелегално добитото имущество, защото неведнъж надвишава допустимата разлика от 150 000 лв..

По делото не е открито ответниците да са разполагали със законни средства за придобиването на колите, за които са предявени исковите искания. По делото няма доказателства за осъществявана от което и да било от четирите търговски сдружения стопанска активност и осъществяване на доходи от такава, отбелязва още съдът.

С решението на Окръжния съд в интерес на страната от Е.В. и следените от него търговски сдружения се лишават 519 автомобила, а от дамата, с която съжителства – 2 автомобила.

Съдът отхвърли направеното искане от ответника Е.В. да бъде отнета и сума в общ размер на 10 100 лева, представляваща пазарната стойност на други 5 леки автомобила, които са били продадени след края на проверявания интервал, защото паричните средства от отчуждаването им към датата на предявяване на исковата молба не са налични.

Решението предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна в двуседмичен период от връчването му на страните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР