Окръжният съд в Добрич постанови по 10 години "лишаване от

...
Окръжният съд в Добрич постанови по 10 години "лишаване от
Коментари Харесай

25 г. затвор за трима, крали тръби от ВиК-Добрич

Окръжният съд в Добрич постанови по 10 години "лишаване от независимост " за двама от подсъдимите по делото за кражба на тръби от водонапорния водопровод "Водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав ".

Силистренецът Р.Г., апетитен от прокуратурата като причинител на действието, и софиянецът Ст.К., подстрекател и помощник, ще изтърпят наказването при в началото непоколебим режим.

Съдът постанови и конфискация на персонално имущество и на двамата - жилища, поземлени парцели, коли, парични средства. Третият обвиняем - Кр.Ц. от столицата, посочен като помощник, ще изтърпи 5 години отнемане от независимост при общ режим, разгласи правосъдният състав.

Окръжният съд призна тримата за отговорни, че в съучастничество между тях в интервала ноември 2011-март 2012 година са лишили 27 869 метра стоманени тръби от "ВиК "-Добрич. При кражбата, която е в изключително огромни размери, на територията на областите Добрич и Силистра тръбите са били изкопани и демонтирани с посредственото извършителство на други четирима души, като е употребена тежка земекопна техника, моторни транспортни средства, оксижени, резачи, бутилки с пропан-бутан и други, уточни съдът.

След голям брой експертизи и разпита на повече от 100 очевидци, Окръжният съд дефинира тримата солидарно да заплатят на ВиК-Добрич 6 695 708 лв. имуществени вреди плюс лихвите.

Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани в 15-дневен период пред Апелативния съд във Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР