Окръжният съд в Добрич постанови 4-годишна ефективна присъда на подсъдим

...
Окръжният съд в Добрич постанови 4-годишна ефективна присъда на подсъдим
Коментари Харесай

Убиец на мъж от Пчеларово отива в затвора за 4 години

Окръжният съд в Добрич постанови 4-годишна ефикасна присъда на обвиняем за породена по несъобразителност гибел на негов другар, като повода е съзнателно нанесена в село Пчеларово, област Добрич, тежка телесна щета. 36-годишният М.М. би трябвало да изтърпи наказването си при първичен общ режим.

На 29 април 2018 година потърпевшият бил поканен на вечеря в дома на подсъдимия, с който били другари. В фамилията на домакина обаче зародило напрежение и гостът решил да си върви. На потегляне, пред входната врата на къщата, той направил на висок звук джука забележка на приятеля си да не се кара с жена си и, по думите на подсъдимия, протегнал ръка с ръце да хване тениската му. Тогава 36-годишният М.М. нанесъл на потърпевшия два удара в региона на главата и той паднал по тил на циментовата настилка пред входа на къщата. След малко време нараненият мъж съумял да се изправи, да се качи на велосипеда си и да си тръгне.

На идната заран потърпевшият бил открит в недобро положение. Първоначално бил откаран в дома на неговия брат. След като било открито, че положението му не се усъвършенства, бил превозен до добричката болница, където на 7 май 2018 година умрял, макар оказаното му интензивно лекуване. Според направената при следствието правосъдно здравна експертиза, повода за гибелта била тежка мозъчна контузия.

Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, като в началото избраното на мъжа наказване от 6 години отнемане от независимост бе редуцирано с една трета. Съдът приложи процедурата, откакто подсъдимият призна виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР