Окръжният съд в Добрич отне в полза на държавата над

...
Окръжният съд в Добрич отне в полза на държавата над
Коментари Харесай

Роден съд отне в полза на държавата над 515 коли за над 1,3 млн. лева

Окръжният съд в Добрич лиши в интерес на страната над 500 нелегално добити леки автомобила на двама притежатели за сумата от над 1,3 млн. лв.. В хода на правосъдното дело е открито противоречие сред чистите приходи на упрекнатите и цената на притежаваното от тях имущество. 

С решението на Окръжния съд в интерес на страната от мъж с букви Е.В. и следените от него търговски сдружения се лишават 519 автомобила, а от дамата, с която съжителства – 2 автомобила. Те са на обща пазарна стойност от 1 320 600 лв.. 

Проверката на имуществото на обвинявания е за интервала 2009-2019 година и е стартирана след досъдебно произвеждане против него за машинация. 

По делото не е открито мъжът и дамата да са разполагали със законни средства за придобиването на колите, за които са предявени исковите искания. Пред съда мъжът е декларирал, че колите, чието лишаване се желало, били продадени с пълномощие на румънски жители и нито един от тях не бил благосъстоятелност и във притежание на съответното сдружение. 

Идентично било ситуацията и със закупените персонално от него коли, също всичките продадени на румънски жители с пълномощие.

Решението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативния съд – Варна в двуседмичен период. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР